Ana içeriğe atla

Kereviz Kızartması / Fried Celery



Genelde yemek tarifi vermem, yani yapınca hemen yerim fotoğraflayacak vaktim olmaz benim :) Yemek buldun mu yiyeceksin. Bu sefer kendime hakim oldum en acilinden iki foto çektim ve yemeye başladım.

Çok bilindik bir tarif olmadığı için paylaşmak istedim fakat görselim çok iç açıcı değil ondan kusuruma bakmayın artık ama emin olun tadı süper oldu.

Kereviz kızartmasının olduğunu bilmiyordum geçenlerde Fadiş'in bloğunda gördüm ve merak ettim acaba  nasıl olur dedim ve denemeye karar verdim. Gelelim tarife.

Akşam eve gelince kereviz kızartması tariflerine şöyle bir baktım. İki çeşit bir tarif vardı. Birisi direkt kızartma ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yapılmıştı. Diğerinde ise önce 10 dakika haşlayıp sonrasında da yumurta, maden suyu, tuz ve unu karıştırıp haşlanmış kerevizleri ona batırarak kızartılıyor ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yeniyordu.

Bende kereviz kızartmasına kendi yorumumu kattım. Evde maden suyu yoktu onun yerine bira koydum. (Maria Antoinette miyim neyim canım :)) Beyaz un yerine de mısır unu koydum. Haşlama işini de buharda yaptım. Sonrasında ise aynı bir yumurta, az tuz, göz kararı mısır unu ve birayı karıştırdım. Yaptığım bulamaca haşladığım kerevizlerimi batırıp teflon tavada az yağda kızarttım. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde de mideme indirdim. 

Tadı hiç kereviz gibi değil. Ben daha çok midye tavaya benzettim. Midye tava seviyorsanız kesinlikle denemelisiniz. Süper bir lezzet, deneyin kendinizde görün. Aynı şekilde havuç kızartırsanız da süper olur. Ben çok severim. Şurada da kerevizin faydalarına ait bir yazı buldum. Belki okumak istersiniz.

Daha sonrada kepekli krep tarifimi paylaşırım... Afiyet olsun :))

Yorumlar

FADİŞ dedi ki…
Afiyet olsun, benim kerevizim sınıfta kalmış gibi görünüyor, fakat lezzeti gerçekten güzeldi:)
embir dedi ki…
Fidişim bunu senden öğrendim (yazımı da düzelttim) haber için teşekkürler.
fiamma dedi ki…
aaa kerevizi kızartmayı denememiştim oysa çokta severiz evcek zeytinyağlı ve çüğ tüketiriz, deneyeyim ben de, teşekkürler canım:))
fiamma dedi ki…
aaa kerevizi kızartmayı denememiştim oysa çokta severiz evcek zeytinyağlı ve çüğ tüketiriz, deneyeyim ben de, teşekkürler canım:))
embir dedi ki…
kesinlikle dene canım süper oluyor
Bitki Cadısı dedi ki…
Aaa bende ilk duydum bunu kereviz çok severim,etlisi,dolması,zeytinyağlısı hep yaparım,ama senin tarif çok değişikmiş gerçekten en kısa zamanda deneyeceğim bende.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eskiyen Bluzları Yenileyelim

Eskiyen, küçülen ya da sıkıldığınız kıyafetlerinizi yenilemeye ne dersiniz?
Aşağıdaki görsellerden en çok beğendiğim birinci fotoğraf oldu. Bluzlarınızın kollarının üst kısmını kesin ve farklı bir kumaşla ve bu senenin de modası olduğu üzere araları açık olarak dikin. 
Bir gömleğin altı ile diğerinin üstünü birleştirebilir ya da bir bluzun ortasını istediğiniz bir kumaş ile değiştirebilirsiniz. Kaynak

Balkonlarımız İçin Fikirler-3

Balkonlarımız için fikirler bölümünün üçüncü paylaşımını saksılarla ilgili yapmak istedim. Klasik düz saksılarınızı eğlenceli hale getirmek için hayal gücünüzü kullanın. 
Boyalar, kumaşlar, kalemler, peçeteler, dergiler, renkli taşlar, kullanmadığınız cd'ler, tahta parçaları, gazoz kapakları... yaratıcılığınızı kullanmanız yeterli aslında. Hatta annelerimizin emektar yoğurt kaplarını bile şık saksılara dönüştürebilirsiniz. Bu sebeple sizlerle bazı görseller paylaşıyorum. Kaynak

Diğer balkon fikirlerine bakmak isterseniz. Balkon fikirleri-1 Balkon fikirleri-2 Pinterest bahçe ve balkon fikirleri


Balkonlarımız İçin Fikirler-1

Bahar geldiğine göre, doğa ile birlikte bizde de canlanma oluyor. Kendimizi iyi hissettiğimiz zaman daha mutlu ve enerjik oluyoruz. Bu enerji ile evimizin dekorunda da değişiklik yapma arzusu doğuyor. Sizlerle paylaşacağım "Balkonlarımız İçin Fikirler" başlığı altında ciciş çalışmaları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu fikir yine bir "Kendin Yap" çalışması. İstediğiniz bir leğen ile bu çalışmayı yapabilirsiniz. Leğeniniz şeffaf olursa ve kenarlarını rengarenk boyarsanız da çok şirin olacaktır. Kuvvetli bir yapıştırıcı ile yine şeffaf bir plastiğe ihtiyacımız olacak. Leğenin yarısına kadar (yarım ay şeklinde) şeffaf plastiği yapıştırın ve iyice kuruduğuna emin olduktan sonra içine toprağı koyun, çok sulama gerektirmeyen kaktüs tarzı çiçekleri de ekerek balkonunuzun duvarına asabilirsiniz. E tabi isterseniz burayı evinizin küçük serası şeklinde de değerlendirebilir, görseldeki gibi nane, biberiye, maydanoz vb. ekebilirsiniz. Kaynak