12 Ocak 2011

Zayıflama Önerileri-3 / to reduce

Hafif Diyet Yemeği/Fırında Kabak Turtası

İçindekiler
* 3-4 kabak

* 3 dal dereotu
* 1 soğan
* 2 çay kaşığı sıvıyağ
* 1 kahve fincanı su
* 8 çorba kaşığı yoğurt
* 1 yumurta
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
* Birkaç nane yaprağı
* Tuz, karabiber

Hazırlanışı
* Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.

* Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin.
* Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
* Dereotu, tuz ve karabiber serpin.
* Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın.
* Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
* Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
İpucu

Hazırlama Süresi: 10 dk Pişme Süresi : 15 dk Bu yemeğin 1 porsiyonu 195 kaloridir.

Bitti


Önemli Not: Burada yazan bilgiler tavsiye niteliği taşımaktadır. Her hangi bir sağlık sorunu yaşamamak için öncelikle doktorunuz ile görüşmelisiniz!!!



Hiç yorum yok: