03 Ocak 2011

Pratik Bilgiler-1 / Practical Knowledge

Yıllardır bana gelen önemli mailleri klase eder öyle saklarım. Faydalı bilgiler, yemek tarifleri,zayıflama önerileri, güzellik önerileri, bitkilerin faydaları... Bundan sonra her gün, günün belli saatinde sizlerle bu bilgileri paylaşacağım. Gündüz çalıştığım için yazılarımı hep akşamları hazırlıyorum. Hatta bazen bir kaç günlük yazımı bile bu şekilde hazırlıyorum. Bugünkü konumuz "Paratik Bilgiler" hazırsanız başlıyorum...
Çikolata sosu hazırlarken…

Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. Hem lezzet verir, hem de çikolatayı yumuşatır.

Kek pişirirken…

Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsiniz.

Bayat ekmekler için…

Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Böylece taptaze olacaktır.

Fırında patates…

Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.

Patlıcanları pişirirken…

Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin. Daha sonra soğuk sütten geçirin ve kurulayın. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır.

Tart hamurunun kıvamı…

Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın.

Meyvelerin dibe çökmemesi için…

Evde pasta yaparken kullandığınız meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanı z pastanıza bir miktar mısır unu ilave edin. Meyveler pişerken suları yoğunlaşır ve dibe çökmezler. Ya da meyveleri önce una yada nişastaya bulayıp bir süre bekletin ve ardından kek harcına katın.

Leziz patates püreleri…

Patates pürenize değişik bir koku vermek istiyorsanız içine bir miktar hindistan cevizi atın. Tadının çok değiştiğini göreceksiniz.

Daha leziz hamur kızartması… 

Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın.

Pırıl pırıl tezgâhlar… 

Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir.

Tart hamuru topaklanmasın! 

Tart hamuru hazırlanırken topak topak olursa 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin.


Yumuşacık et… 
Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın. Ancak kızartacaksanı z bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde bekletin. Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz. Ardından eti hiç yağ koymadan kızartın. 

Devamı için yarını bekleyin....

4 yorum:

Demet / Demetoloji dedi ki...

Paylaşım için teşekkürler Embir :) Ben de çalıştığım için senin gibi ya akşam yayınlıyorum ya da toplu yazıp saatlere kuruyorum yazılarımı *-*

embir dedi ki...

ne demek canım benim rica ederim... Evet ya bazen haftalık hazırlıyorum :))

Sezsel by Sezgi dedi ki...

mutfaga yenı goz kırpan bırı ııcn enfes bılgılerrr

embir dedi ki...

Sezgicim sen takibe devam et her akşam 17.00'de yeni bilgiler ekleyeceğim. Şimdiden 1 haftalık yazıyı hazırladım...

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...