Ana içeriğe atla

Pratik Bilgiler-4 / Practical Knowledge

Yoğurt kesilmesin!

Yoğurtlu çorbaya tuzu çorba piştikten sonra atın, yoksa yoğurt kesilir.

Mikro dalga fırınlar… 

Mikro dalga fırınlar zannedildiği gibi zararlı değildir aksine yemeklere zarar vermez. Yiyeceklerin vitamin değerlerini daha çok muhafaza eder. Yemekleri gereğinden çok ısıtıp bekletmek yüzünden oluşan bakterileri de engellemiş olur.

Sebzeli güveç yaparken… 

Sebzeli güveç yaparken vitamin değerlerinin düşmemesi ve lezzetlerinin bozulmaması için sebzeleri çiğ olarak koyun.

Meyveler taze kalsın!

Meyvelerin arasına herhangi bir tür yapraklardan yerleştirirseniz meyveler uzun süre taze kalır.

Beşamel sos… 

Hazırladığınız beşamel sosun ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı yada nane atarsanız hoş lezzetler elde edersiniz.

Toprak tencereler… 

Toprak çömlek ve tencereler yeni alındıklarında küçük çatlaklar sebebiyle kırılma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Bunun için kullanmadan önce 3/4'ünü sirkeli sıcak suyla doldurun 24 saat bekletin ve soğuk suyla yıkayın.

Portakal sıkarken… 

Portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler.

Lahana pişirirken… 

Bir elmanın kabuğunu lahananın pişme suyuna katarsanız hem hazmı kolay olur hem de koku çabuk yok olur.

Peynir keserken… 

Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir.

Balık kızartırken… 

Balık kızartma yağının içine kırmızı biber serperseniz bu balığa değişik bir lezzet verir ve ayrıca balığın rengi çok güzel ve parlak olur.

Domates soyarken… 

Domatesleri soymadan önce 10 dakika kadar sıcak suya koyar sonra soyarsanız zorlanmadığınızı göreceksiniz.

Meyve salatanız kararmasın! 

Meyve salatası yaptığınızda eğer servis için daha vakit varsa meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyun. servis ederken dilimleri alabilirsiniz.

Donmuş tereyağı

Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar.

Soğan soyarken… 

Soğan soyarken gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz.

Patates pişirirken… 

Patates pişirirken pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.

Kek ve börek yaparken… 

Kek veya börek yaparken büyük yumurta kullanmayın. Çünkü büyük yumurtalar kekin soğuduğu zaman çökmesine neden olabilirler. Bu nedenle orta boy yumurtalar kek ve börekler için en uygunudur.



Bitti :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Eskiyen Bluzları Yenileyelim

Eskiyen, küçülen ya da sıkıldığınız kıyafetlerinizi yenilemeye ne dersiniz?
Aşağıdaki görsellerden en çok beğendiğim birinci fotoğraf oldu. Bluzlarınızın kollarının üst kısmını kesin ve farklı bir kumaşla ve bu senenin de modası olduğu üzere araları açık olarak dikin. 
Bir gömleğin altı ile diğerinin üstünü birleştirebilir ya da bir bluzun ortasını istediğiniz bir kumaş ile değiştirebilirsiniz. Kaynak

Balkonlarımız İçin Fikirler-3

Balkonlarımız için fikirler bölümünün üçüncü paylaşımını saksılarla ilgili yapmak istedim. Klasik düz saksılarınızı eğlenceli hale getirmek için hayal gücünüzü kullanın. 
Boyalar, kumaşlar, kalemler, peçeteler, dergiler, renkli taşlar, kullanmadığınız cd'ler, tahta parçaları, gazoz kapakları... yaratıcılığınızı kullanmanız yeterli aslında. Hatta annelerimizin emektar yoğurt kaplarını bile şık saksılara dönüştürebilirsiniz. Bu sebeple sizlerle bazı görseller paylaşıyorum. Kaynak

Diğer balkon fikirlerine bakmak isterseniz. Balkon fikirleri-1 Balkon fikirleri-2 Pinterest bahçe ve balkon fikirleri


Balkonlarımız İçin Fikirler-1

Bahar geldiğine göre, doğa ile birlikte bizde de canlanma oluyor. Kendimizi iyi hissettiğimiz zaman daha mutlu ve enerjik oluyoruz. Bu enerji ile evimizin dekorunda da değişiklik yapma arzusu doğuyor. Sizlerle paylaşacağım "Balkonlarımız İçin Fikirler" başlığı altında ciciş çalışmaları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu fikir yine bir "Kendin Yap" çalışması. İstediğiniz bir leğen ile bu çalışmayı yapabilirsiniz. Leğeniniz şeffaf olursa ve kenarlarını rengarenk boyarsanız da çok şirin olacaktır. Kuvvetli bir yapıştırıcı ile yine şeffaf bir plastiğe ihtiyacımız olacak. Leğenin yarısına kadar (yarım ay şeklinde) şeffaf plastiği yapıştırın ve iyice kuruduğuna emin olduktan sonra içine toprağı koyun, çok sulama gerektirmeyen kaktüs tarzı çiçekleri de ekerek balkonunuzun duvarına asabilirsiniz. E tabi isterseniz burayı evinizin küçük serası şeklinde de değerlendirebilir, görseldeki gibi nane, biberiye, maydanoz vb. ekebilirsiniz. Kaynak