18 Ocak 2011

Güzellik ve Bakım-6 / Beauty & Care

SAÇ BAKIMI
Yıkama

- Saçın güzel olması için öncelikle temiz olması şarttır. Şampuanınızın etkisini ve genel saç hijyeninizi artırmak için fırçalarınızı sık sık sabun ve sıcak suyla temizleyin.

- Şampuan öncesi saçınızı kir ve tozdan arındırmak için fırçalayın. Şampuanınız daha etkili olacaktır.

- Krem işlemini uygularken,kullandığımız saç kremi herhangi bir bakım özelliği taşımıyorsa saç derisine temas etmeyecek şekilde sadece uç kısımlara uygulayın ve bol suyla durulayın. 

- Saç derisinin asit seviyesi ciltten daha fazladır. Bu nedenle bazik özellikli sabun saç için kesinlikle tavsiye edilmez. Saç tellerinin kurumasına ve canlı hücrelerin tellerden ayrılmasına neden olur.


- Şampuanın köpürme oranı, içeriğindeki köpürtücü maddelere ve kullanılan suyun sıcaklığına bağlıdır. Ayrıca saç ne kadar kirliyse şampuan o kadar az köpürür. Su ne kadar sert ve kireçliyse, o kadar fazla şampuan kullanmak gerekir. Kısaca köpürme, şampuanın çok fazla temizlediği anlamına gelmez.

Bakım
- Saçınız düzse, muhtemelen yağlanmadan şikayetçisiniz. Bunu önlemek için günlük olarak derin temizleyici bir şampuan kullanıp, haftada bir yağ birikimini önleyecek temizleyici jel uygulayın. 

- Saçınız kıvırcıksa, muhtemelen kuruluk probleminiz var; nemlendirici bir şampuan ve krem kullanın. Yıkadıktan sonra saçınızın suyunu bir havluyla alıp, 4-5 damla silikon bazlı parlaklık verici serum uygulayın (saçınızın kalınlığına göre miktarı artırabilirsiniz). Saçınızı elinizle açın ve kendi kendine kurumasını tercih edin.

- Saçınız dalgalıysa, parlaklık artırıcı bir şampuan ve krem kullanın. İyi çalkalayın. Geniş dişli bir tarakla saçlarınızın uçlarını açıp uçlardan köklere kadar silikon bazlı parlaklık verici bir sprey uygulayın. Önüne bigo takılmış bir fönle kurutun. 


- Yaz aylarında saçınızın ve saç derinizin bakımına daha fazla özen gösteri. Boyalı, permalı saçların yazın özellikle bakıma ihtiyacı vardır. Kullanacağınız ürünlerin güneş korumalı olmasına dikkat edin. Saçınıza nem verecek bakım maskeleri uygulayarak besleyin; saçınızdaki kuruluğu ve yıpranmayı önleyerek canlı, parlak bir görünüm sağlayacaktır. Saçınızı deniz tuzu ve klordan tamamen arındırmak için çok iyi durulayın.



Devam edecek...

Yarın Giysilerle Zayıf Görünmenin 6 Yolu


Önemli Not: Burada yazan bilgiler tavsiye niteliği taşımaktadır. Her hangi bir sağlık sorunu yaşamamak için öncelikle doktorunuz ile görüşmelisiniz!!!


4 yorum:

MaceraperesT dedi ki...

bu yazına da iki çift sözüm var:) efen'm yeni öğrendiğim bilgiye göre saça maske yapılabilmesi için saçın temiz olması gerekiyormuş. yani benim senelerdir kirli saça yaptığım bitkisel yağ karışımından oluşan bakımım boşa gitmiş. hakikatten de temiz saça uygulayınca farketti. tavsiye ederim:)

embir dedi ki...

Aaaaa ya bende hep kirli saça yaparım maskeyi, hay allah ya. Temiz olunca tekrar yıkamak belki de insana zor geliyor. Yüzümüze maskeyi temizleyip yapıyoruz aslında doğru orantı değil mi? :)) Bilgi için teşekkürler canım.

MaceraperesT dedi ki...

temiz saça yapıp 2-3 sa bekletiyorum. spnra ılık suyla şampuanlıyorum. ıslak saça serum yapılıypr ya. buna benzer bir görevi de oluyor.
rica ederim. en kısa zamanda dene..

embir dedi ki...

valla bu bilgi süper oldu. Deneyeceğim...

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...