30 Aralık 2008

örgü magnetlerim ve ağaç süslerim


10marifetten yenihayat54, arkadaşının ona hediye ettiği magneti bizlerle paylaşmıştı ve bende o magneti görür görmez aldım elime şişimi, örmeye başladım. Aslında kolay kolay görür görmez hemen yapmam, o sırada ihtiyacım olan malzemelerde yakınımdaydı :)) Eee birde bizim evde magnetler çok seviliyor, haydi o zaman magnet yapmaya dedim.
Elimdeki şişlerin en küçüğü 2,5 numaraydı onlarla ördüm ilk denemem sarı renk olandı. Hatta örmeye başlamadan önce kürdanları aldım, önce asetat kalemi ile boyamaya başladım ama iyi olmadı. Benim kalemlerimin ucu smalldu boya boya bitmiyor. Bende metalik gri ojemi aldım kürdanlarımı boyamaya başladım. Köpük gibi malzemeden bigudilerim vardı, boyadığım kürdanları ona batırarak kuruttum. Kuruyunca diğer ucunu da bu şekilde tamamladım. Şıkıdım kolyemden artan metalik boncuklarım vardı, onları da kürdanın bir ucuna tutturdum. Örgü istediğim uzunluğa gelince biraz ip ayırdım ve ipi kestim. Şişten çıkartığım ilmekleri kürdanlara taktım, bıraktığım ipi de elimde yuvarladıktan sonra minicik yumak yaptım ucunu uhuladım. Arkasına da reklam amaçlı olan magnetlerden kare şeklinde yapıştırdım.
İkinci ördüğüm pembe ağırlıklı olan renkli örgüydü, onu kaneviçe işlerken kullanılan (adını hatırlayamadım da) iplerle ördüm :) Onun magnetini kare şeklinde değil de ev gibi üst kısmı üçgen şeklinde keserek yapıştırdım. Kırmızı beyaz kazakımsı örgü ile çorap olana magnet yapıştırmadım şimdilik yeniyıl ağacımda dallara tutunuyorlar :))
Bunları yapmak çok keyifli geldi. Kısa zamanda yapılıyor, bence denemelisiniz.

23 yorum:

Adsız dedi ki...

çok şeker olmuşlar eline sağlık..hazır başlamışken kazak şapka falan yapsaydın:)küçük kardan adamlara örüp giydirirdik

embir dedi ki...

Bak bu fikirde iyimiş :) Aslında daha çok yapacaktım ama bugün biraz rahatsızdım işe gidemedim, hastayken bile oturamadığım için evin şeklini değiştirdim, ortalığı toplayıp temizlik yaptım. Zaten hasta olduğum içinde çok yoruldum. Ama bir ara kesin yaparım :)

berkbuket dedi ki...

embirciğim önce geçmiş olsun diyeyim. magnetlerin çok güzel olmuş, bir asır falan önce yani ben ortaokuldayken bunlardan yapar yaka iğnesi olarak arkadaşlarıma hediye ederdim. o zamanlar magnet modası yoktu. asıl ziyaret amacım gülleri bloğuma ekledim haber vereyim dedim.

Haydins dedi ki...

Cok guzel olmus, Derya Baykal'in programdaki buzdolabinin uzerinde de vardi bunlardan.Ben sisleri hazir saniyordum..Guzel bir fikir..

GeCe dedi ki...

oo süper ben de yapıcam da daha yapamadım

Paşa dedi ki...

oh ağaç süsleride hazır ne güzel...bu arada yeni yılınızı kutlarım sağlıklı mutlu nice yıllara...

Sibella dedi ki...

Hayatım bu aralar çok hamaratsın valla yaptıklarına bakmaya yetişemiyorum :) Çok da şirin olmuşlar, eline sağlık. Bu arada hastaymışsın, geçmiş olsun diyorum ve eşinle beraber mutlu yıllar diliyorum :))

Unknown dedi ki...

oooo arkadaşım sen işiilerletmişsin:)magnetlerin harika olmuş,ellerine sağlık..katkım olduğu için mutluyum..bir tanede ben isterim:))sevgiler,iyi yıllarr...

Unknown dedi ki...

bu aradan ben 10marifetten yenihayat54..buraya ne adla üye oldumu unuttum da:))

embir dedi ki...

Buketcim sağol canım, güllere bakmaya geliyoruz çok merak ettim yahu.
Haydins, gece ve paşa güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Yeni yıl sizlere tüm güzelleri getirsin.
Aylincim gerçektende çok güzelmiş eskiciiiii :)
Sibelcim kışın geceler uzun daha çok vakit buluyorum :)

VİRGO dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık yeni yıl sağlık mutluluk huzur getirsin her kese ve sizlere....

KelebekGibi dedi ki...

Cok güzeller, bende birgün insalah denemek istiyorum :)
Tesekkürler ayrintili anlarim icin :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok çok güzeller elelrine sağlık...mutlu seneler

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok çok güzeller elelrine sağlık...mutlu seneler

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok çok güzeller elelrine sağlık...mutlu seneler

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Patiğe bayıldım ellerine sağlık süperrr olmuş tam yılbaşına uygun bende yapmak istiyorum, bu aralar boş durmuyorsun hamarat arkadaşım ne güzel çalışmaların var, **yeni yılın kutlu olsun**

embir dedi ki...

Ay Ayşecim ne demek sayende öğrendim elbette hediye ederim.
Virgo, kelebek gibi, çocukla çocuk ve elifcim güzel yorumlarınız beni gaza getiyor, elimden geldiğince ve vaktim olduğunca sizlerden kopya çekiyorum işte :))

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

benim de yoğun bir manyet tutkum var,buna benzer örgü manyeti amasradan almıştım ve ben kürdanla ördüklerinin düşünmüştüm :)))
sayende öğrendim...
çok cici olmuş ellerine sağlık....

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

aaa bu arada geçmiş olsun,umarım daha iyicesindir yeni yıla sağlık girersin inşallah....

embir dedi ki...

Periliköçk daha iyiyim teşekkür ederim, magnetleri yapması çok eğlenceli denemeni tavsiye ederim. Daha şapka da yapacaktım ama elime alamadım :)

Haydi mutfağa dedi ki...

elinize sağlık çok hoş olmuşlar
bu magnetleri ilk defa 2 defa gittiğim örgü kursunda hocamızın yakasında görmüştüm
çok hoşuma gitmişti.

leyya dedi ki...

hayy bana)))ben de diyorum kiii bu minyatür örgü şişlerini nerden bulmuş acep)))yaa şu üretken akıl başka bişey yeaa...bravo...bende şu sıra elbezlerine takığım.neler yaptım nelerrrr..bi de craftmania adında yeni bir blog yaptım)) craftlarımı orda yayınlamayı düşünüyorum..ah ahh asıl hayalim cümle craft severlerle birlikte ortak bir craft store!!!nassı hoş olur ya dimi...

embir dedi ki...

Haydimutfağa ve leyya çok teşekkürler, metalik gri ojeler çok başarılı oluyormuş :))

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...