14 Aralık 2008

Sandalye Yenileme

Bayramda Eskişehir'e gideceğimizi daha önce sizlerle paylaşmıştım. Eskişehir'de kuzenimin evi var. Kendisi yurt dışında yaşadığı için yazdan yaza gelince bir kaç hafta kullanıyor. İşte o evdeki sandalyelerin üstleri çok kirlenmişti. Evde küçük çocuk olunca dökülen mamalar vs zavallı sandalyelerin kısa sürede görüntüsünü değiştirmişti. Annem baktı bunlar çok kirli evde kendi sandalyeleri için yaptığı kılıflardan yapayım dedi.
Evde de sentetik kumaş bulduk rengi de mavi olunca diğer eşyalarla uyumlu olacak bundan kılıf dikelim dedi. Tabi önce kuzenimi arayıp sandalyelerine kılıf dikelim mi diye sordurdu. Vildan ablam ne isterseniz yapın canım hatta perde de dikerseniz iyi olur dedi :))
Annem tuhafiyeden lastik aldı geldi. Sandalyelerin şekli değişik olduğu için (annemin evindekinin sırt kısmı daha farklıydı) kumaşı nasıl kaplasak diye evirip çevirmeye başladı o sırada sandalyenin minder kısmı pat yere düştü. Sandalyelerin hiçbiri altından vidalanmamıştı. Hemen kumaşı minderin çevresini kaplayacak şekilde karelere böldük. 8 tane sandalye vardı kaplanacak. Kumaş yetseydi annem bir de mutfak perdesi dikecekti takım olsun diye ama olmadı. Neyse nerde kalmıştık? Hah işte kumaşları kestik minderleri sandalyeden çıkartıp kumaşı kenarlarından kıvırdı ve lastiklerden dört köşesinede dikti. Karşılıklı gelen lastikleri birbirine bağladı. Bende dikilen kılıfları sandalyeye yerleştirdim. Bu şekilde kaplama yapılınca istediğiniz zaman kılıflarını çıkartıp yıkayarak tekrar lastiklerinden bağlayıp kullanabiliyorsunuz.
Belki sizlerde kılıflarınızı dikiş makinesi bile kullanmadan bu şekilde yenileyebilirsiniz. Bir ara anneme gidince onun sandalyelerini de fotoğraflayıp sizlerle paylaşırım. Anneciğim bayramda bile birşeyler üretmeye devam etti. Bende boş durmadım bir tane kemer ördüm bir de saç bandı. Onları da yakında sizlerle paylaşacağım.
Vildan ablaaaa sandalyelerini beğendin mi bakiim? :)

8 yorum:

Yelda dedi ki...

Ellerinize sağlık çok şık olmuş

Huzur Moda dedi ki...

canımm.... çok hoş olmuş sandalyeler. pötikareli değilmi çok ciciler:)))bana gel bak istersen i senin zuzudan yaptım:)))

embir dedi ki...

Teşekkürler yeldacım, evet asyacım minicik pötikareli. Senin zuzuyu da gördüm. Çok şirin olmuş canım.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok cici olmuşlar. Eminiz Vildan Ablan da çok beğenecektir.

embir dedi ki...

teşekkür ederim çocukla çocuk :))

Nur dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık..

embir dedi ki...

teşekkürler canım, benden çok annem uğraştı :))

Ayca Karaoglan dedi ki...

ay becerikli arkadaşım :) anne-kız hem becerikli hem tez canlıyız anladım:)) ellerinize kollarınıza sağlık şekercim.

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...