19 Eylül 2009

Sonunda Embir Yuvasına Döndü

Herkese Merhabalarrrr,

Sonunda evime döndüm arkadaşlar. Dün sabah evime geldim fakat nedendir bilinmez bloğumu açamadım. Sadece yorumları onaylayabildim o kadar...

Yokluğumda yorumlarıyla, telefon ve mailleri ile halimi hatırımı sorup desteklerini yanımda hissettiğim tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 10 gündür buralarda olmamamın sebebi ise İstanbul ve Tekirdağ'da yaşanan sel felaketiydi. Ben Silivri bölgesinde görev yaptım. Selden etkilenen çok fazla aile vardı. Onlara bir nebze olsun yardımcı olabilmek, onların dertlerini dinlemek, hayır dualarını almak, çocuklarla oynamak tüm yorgunluğunuzu alıyor. Sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar çalıştık ama yorulduğumuzu anlamadık bile. İnsanların size ihtiyacı olduğunda yatıp uyumak, biraz dinleneyim demek olmuyor. Bu zamanlarda gerçekten olağanüstü bir güce sahip oluyorsunuz. Tabi sonrasında evinize dönünce sizi kimse yatağınızdan kaldıramıyor.

Peki sel durumunda ne yapmak gerekiyor? Sadece sel değil tüm doğal afetler ve afetlerden korunma yolları ile ilgili hazırlanmış çok güzel bir kitap var. Gururla söylemeliyim ki bu projede bende görev aldım hala da çalışmaya devam ediyorum. Söz konusu kitap MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığından onay almış İlköğretim 4. sınıf ve üzeri öğrenciler için hazırlanmıştır. Kesinlikle yetişkinlerinde okuması gereken Kızılay ile Güvenli Yaşamı Öğreniyorum Öğrenci kitabının pdfini buradan aynı kitabın Öğretmen versiyonunun pdfini ise buradan indirebilirsiniz. Kitap sponsor desteği ile bastırılıp dağıtımı yapılmaktadır. Buradan da söylemek istiyorum Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında söz konusu kitapların baskısının yapılması için sponsorlar aranmaktadır.

Nerede kalmıştık? Sel felaketi görevim bittikten sonra ise Kültür Üniversitesinin ev sahipliğinde İMTB (İnşaat Mühendisliği Öğrenci Topluluğu Birliği) kapsamında yurdun dört bir tarafından gelen üniversite öğrencilerine Depremden Korunma Bilinci Eğitici Eğitimi Programını uyguladık. Yaklaşık 160-170 öğrenci vardı. Hepsi gönüllü olarak toplanmış ve bir proje hazırlamışlardı. Geldikleri illerdeki İlköğretim öğrencilerine Depremden Korunma Bilinci Seminerlerini vermek istiyorlardı. Bu konuda bizden gönüllü destek istediler. Bizde seve seve dedik ve pırıl pırıl gençlerimize eğitim verdik. Okullar açılınca belki de sizlerinde çocuklarına bu eğitimleri verecekler.

İşte arkadaşlar burada değilken başımdan geçenler bunlardı. Rahmetli babacığımın vefat günü yola çıkmıştım. Birazdan babacığımı ziyaret etmek için kabristana gidicem. Evden çıkmadan sizlere haber vermek, geldim demek istedim.

Herkesin Ramazan bayramınıda şimdiden kutluyorum. Afetsiz, savaşsız, şehit vermeden şeker tadında bir bayram geçirmemizi diliyorum. Kocaman öpücükler....

13 yorum:

Yelda dedi ki...

Ne kadar güzel birşey yapmışınız Allah razı olsun sizlerden
Ne büyük sevap kazandınız, verdiğiniz eğitimlerlede bilinçlandi birçok insan.

Sanada iyi bayramlar canım
Herşey gönlünce olsunSevgiler

Nedret dedi ki...

Kazandığın para helâl olsun.Kendi kendine artsın inşallah.Aldığın duaları Allah takdir etsin inşallah.İçimizdeki birşey yapamıyor olmanın ezikliğini sen yaşamıyorsun hiç olmazsa.Elinden geleni yaptın ve döndün.Hoşgeldin.Babacığın gurur duyuyordur seninle.Nûr içinde yatsın.

Ada Deniz dedi ki...

hoşgeldin. Ne dolu gelmişsindir oralardan. Ben de Marmara ve Bolu depremlerinde görev yapmıştım. Böyle zamanlarda insan duyduğuna, gördüğüne inanamıyor.
iyi bayramlar

Sibella dedi ki...

Hoşgeldin Eminecim,ne güzel şeyler yapmışsın, ne mutlu sana. Bayramını kutluyor ve ailenle birlikte çok güzel geçirmeni diliyorum hayatım. Çok ama çok öpüyorum :))

Unknown dedi ki...

AMİN AMİN YAVRUM HEPİNİZ ALLAHA EMANET OLUN.BAYRAMIN KUTLU OLSUN KİTAPÇIKLARI HEMEN İNDİRDİM SAĞ OLASIN.ÇOK DUYARLISIN.SEVGİLER

lezzettabağı dedi ki...

Ne güzel,ne faydalı işlerle uğraşmışsın!Tebrikler!
İyi bayramlar...

Adsız dedi ki...

öncelikle hoşgeldin m1 cim ne güzel şeyler yapmışsın insanlar için..Allah razı olsun senden ve senin gibi insanlardan.

çok güzel hayırlı ve mutlu bir bayram diliyorum

Ayca Karaoglan dedi ki...

Güzelim hoşgeldin, eminim çok zor bir görev oldu senin için... Felaketler ve savaşlar olmadan her gün bayram gibi geçsin... İyi bayramlar, öpüyorum çok...

embir dedi ki...

öncelikle kocaman bir AMİNNN diyorum. Allah hepinizi kötülüklerden korusun. Hepimize güzel ve sevdikleriyle dolu dolu geçecek şeker kadar tatlı günler diliyorum.

nrhnmrl dedi ki...

hoşgeldin güzel işler yapıp gelmenin verdiği keyiflede bayrama giridin ne mutlu sana mutlu bayramlar embircim sevgiler

Paşa dedi ki...

hoşgeldin canım senden ve senin gibi duyarlılardan allah razı olsun..biz ne yaptık hiç sadec tv den izledik:((ama çok dua ettik o ayrı konu tabi..bu arada baban ada alah rahmet eylesin ve bayramın mübarek olsun sevgilerimle..

dolunay82 dedi ki...

bayramın mübarek olsun önce hoşgeldin embir.ne güzel şeyler yapmışsın,ne güzel şeyler yazmışsın.baban ne kadar mutludur böyle bir evlat biraktığı için.keşke hepimiz bir şeyler yapabilsek.bizde dualarımızla oradaydık.elimizden gelen bu.tekrar hoşgeldin.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Emine cim yeni ulaşabiliyoruz bloguna, geçmiş bayramın kutlu olsun. nasıl mübarek işler yapmışsın, allah razı olsun sizlerden
Pdf kitapları indiriyorum şimdi teşekkürler paylaşım için

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...