17 Şubat 2009

Mor Örgü Şapkam

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde, develer berber iken eski hamam içinde bir embir varmış. Annelerine birşeyler ördürmeye bayılırmış. Embir'in annesi herşeyi örer ama şapka örmesini bilmezmiş, aslında denese kesin harika şapkalar öreceğinden eminmiş embir. Neyse embir'in annesi kendisi yapamayınca bir komşusuna rica etmiş, komşu komşu huuu benim kızım pembeyi moru çok seviyor, ben ona mor mor atkılar, mor mor eldivenler ördüm sende şu mor iple kızcağzıma bir şapka örer misin? demiş. Ama şöyle yandan sarksın üzerinde de çiçeği olsun demeyi ihmal etmemiş.
Komşusu da almış ipleri, şapkayı örmeye başlar. Kızcağızı annesini ziyarete gidinceye kadar komşusu şapkayı bitirmiş ve hediye yerine tam zamanında ulaşmış. Sonra da kızcağızı şapkasını uyuyan ve uyurken horlayan ayıcığının başına takmış, yanına da henüz uyandığını hiç görmediği zuzusunu da alıp fotoğraflarını çekmiş. Sonra da düşünmüş ve demiş ki; birde benim başımda görsünler şapkayı, kujummmm hu hu birkaç tane foto mu çeker misin? Kujusu da çekerim ama yüzünü gösterme demiş. Embir'de tamam sen çek ben yüzünü göstermem demiş. Sonra fotoğrafları derleyip toplamış cici şapkasını arkadaşlarına göstermek için burada yayınlamış.

Hikayenin sonu :))

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Off of mor rengi çok severim.
Ellerine sağlık.
Ama bu tür bereler kafama olmuyor yafu tepem sivri olduğu için::)) ama çok severim entel tip giyim tarzına çok yakışıyor.
Sevgiler canım

Ayca Karaoglan dedi ki...

:)))) ahh marifetli anneler ahhh elleri dert görmesin. yıllara yenik düşen gözleriyle yine de örmeye devam ederler :) güle güle kullan şekercimm.ben de az önce anneme istanbul'dan siparişler verdim :))

lemanice dedi ki...

masal çok güzel tam uyuyacaktım okurken ki;bitti:))şapka çok güzel olmuş komşunun ellerine sağlık.kızın güle güle kullansın.by

beyaz mendil dedi ki...

Embir'ciğim çok güzel olmuş MOR beren,güle güle kullan.Ben de bugün gri,siyah ve mor karışımı bir şort ile mor çorap aldım:))
(mor renge beni de alıştırdın)

beyaz mendil dedi ki...

Embir'ciğim çok güzel olmuş MOR beren,güle güle kullan.Ben de bugün gri,siyah ve mor karışımı bir şort ile mor çorap aldım:))
(mor renge beni de alıştırdın)

Nur dedi ki...

çok güzel olmuş şapkan iyi günlerde kullann.

embir dedi ki...

lemanice benim henüz çocuğum yok ama bir kızım olsun çok isterim. O zamanda ben onun için örerim :)) Buradaki kız çocuğu ben oluyorum :))

Moonish (moonsun) dedi ki...

Mutluuu sonnn :)) Sapka cok seker yaff :) Tam senlik :) Annein de komusunun da eline yuregine saglik :)) Tum mahalle halki Embir'i mutlu etmeyeeee is basina :)) Kocaman opuyorum seni :))

embir dedi ki...

canım benim teşekkürler

Huzur Moda dedi ki...

canım benim masalında kujunda:DD çok güzel olmuş:DD iyi günlerde kullanman dileğiyle.

Cocukla Cocuk dedi ki...

annenin komşusunun ellerine sağlık. İyi günlerde, güle güle kullan bereni.

ozlemakin dedi ki...

hmm pembe atkili sapkali kamuplaj burda da varmis da farketmemisim.. olsun, cok seker :)

edaca dedi ki...

cok sırın olmuss saglıkla kullanın :)

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Güle güle kullan canım, şapka çok şeker olmuş, istediğin şapka olsun beğendiğin bişey olursa benim yaptıklarımdan bende istiyorum demen kafi öpüyorumm.

embir dedi ki...

elifcim süper insansın ay çok mutlu oldum, teklif etmen yeter canım benim, çok öpüyorum.

Paşa dedi ki...

)))ilahi embircim çok da güzelmiş morcivert morcivert güle güle tak...

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...