30 Ekim 2009

Cumhuriyet Coşkumuz ve Nefes Filmi

Image Hosted by ImageShack.us
By embir

Tekrar merhabalarrrrr,

Dün yani 29 Ekim günü neler yaptım sizlerle paylaşmak istiyorum. Sabah trt 1'de canlı olarak yayınlanan resmi töreni izledik kujumla, yine gözlerim dolu dolu oldu. Türk yıldızlarının gösterisi bir harikaydı. Gösteriyi evimizin penceresinden de tv ile aynı anda izlemek süperdi. Sanırım 3 yıl önceydi bende resmi geçitte görev almıştım. (çalıştığım kurum resmi geçit töreninde yer alır ve her yıl personelimiz yürüyüşe katılır) çok farklı duygular içinde oluyorsunuz. Gururla yürüyorsunuz.

Öğlen arkadaşlarımız aradı uzun zamandır izlemek istediğimiz Nefes filmine bilet aldılar, kalabalık bir grup filmi izlemeye gittik. Mutlaka izlenmesi gereken, hatta dvdsinin film arşivinizde olması gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Çok ağlıyorsunuz, vatanı için şehit olan askerleri görünce ve ülkenin bugünkü halini düşününce içiniz acıyor ve kafanızda neden? nasıl? soruları büyüdükçe büyüyor. Bir daha yazıyorum, lütfen bu filmi izleyin.

Film çıkışı yürüyüş alanına gittik. Daha zamanımız vardı ve karnımızda acıkınca önce karnımızı doyurduk, oradan Ulus'daki 1. Meclisin önündeki kalabalığa katıldık. İnsanların son derece kibar olması, orada cumhuriyetimizi kutlamak için tek yürek olmaları harikaydı. Ellerimizde Türk bayrakları, meşaleler ve pankartlarla, marşlar söyleyerek yürüdük. Ben üzerime Türk bayraklı tshirtümü giymiştim. Fotolar çok iyi değil cep telefonuyla çektik ve ışık yeterli olmadığından çok net değiller ama yinede meşalelerin uzunluğunu görebilirsiniz. (kujum fotoğrafları çektiği için kolajda onu göremiyorsunuz ama ben varım) Bu tür kutlamaların daha da kalabalık olması gerektiğini düşünüyorum. Seneye daha kalabalık olalım tamam mı?

Yürüyüşün ardından da yıllardır gitmediğimiz Gençlik Parkına gidelim dedik. Hiç birşeye binmedik, yok zaten ben adrenalin meraklısı değilim, en son asansör denilen şeye bindikten sonra tehlikeli oyuncakları kullanmamaya söz vemiştim:) Gençlik Parkı yenilenmişti ve oraya gelenlerinde nasıl desem düzgün oluşları bizi sevindirdi. Yani bir ara içine girmek cesaret istiyordu.

İşte böyle evimize döndüğümde vücudumda bir ağırlık ve bununla tezat olarak ruhumda bir hafifleme vardı. Benim için çok keyifli bir gün oldu. Dilerim sizlerinde bayramı çok güzel geçmiştir.

Sevgiyle kalın.

5 yorum:

GeCe dedi ki...

daha sık bir arada olmamız gerek çok güzel görüntüler cumhuriyet coskusunu ne güzel yaşamışsın

Damla dedi ki...

Ülkemiz sizingibi insanlar yaşadığı sürece al bayrağını dalgalandırmaya devam edecektir. Duyarlı davranışınızın diğer insanlara da örnek olmasını dilerim.

lolipu dedi ki...

Embir ne güzel bir gün geçirmişsin. Bu arada sen de Ankaralıymışsın, ne güzel:)

embir dedi ki...

gececim kesinlikle sana yürekten katılıyorum. Damlacım teşekkürler canım. Lolipucum sen de mi ankarada yaşıyorsun? Bir ara görüşsek ne güzel olur aslında. Öptüm hepinizi.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...