15 Kasım 2008

ATKILARIM

Herkes örüyor ben neden yapmayım ki dedim, geçenlerde anneme gitmiştim bu atkıları bana örmüş. Çok kolay sana da öğreteyim yarım saatte bitirirsin dedi. Gittik gri renk ip aldık. Bende hemen ördüm. Annem üçlü yapmış ben beşli yaptım bu sebeple daha da çabuk bitti. Sonra onu hani buradaki küpeyi veren teyzeme kızı için hediye verdim. Maalesef onun fotolarını çekemedim.

Bu arada annemin ördüğü iplerden ve benimkinden bir kolye uzunluğunda ipi ayırdım. Onlardan da kolye yapıcam. Annemde kahve ve bej renklerinde sineklik yapacağını söyledi. Evin kilerinin kapısına takacakmış. Bu arada sineklik yapmak için hazır bir aparat satıyorlarmış. İpleri ona geçirip yapılıyormuş. Belki de annem yapmıştır bile, ona gidince fotoğrafını çeker sizlerle paylaşırım.

14 yorum:

Nur dedi ki...

Güle güle kullan çok güzel olmuş. Bugün yüncüde bende gördüm bu iplerden elim gitti ama Nur önce sen elindekileri bitir dedim kendi kendime :)

embir dedi ki...

ay alsaydın keşke, o kadar hızlı yapılıyor ki, beş ponpon say beşinciden sonraki araya iki zincir at, bu şekilde 20 dk. da falan bitiyor. Süper keyifli, kısa sürede bittiği için ben çok sevdim :)

Annekaz dedi ki...

ben de ördüm iki adet şal.lakin kendimde pek beğenmediğimden eklemedim.Gerçi benimki klasik yün ipte ..neyse..seviyorum boyuna omuza atılan her bişeyi..

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Anneninde seninde ellerine sağlık kujum şu ördeğide merak ettim ya nasıl bişey o öyle..

embir dedi ki...

Annekaz sizinki de güzel olmuştur. Bende severim şalları, atkıları annem sağ olsun bir dünya var bende :)

Elifcim o zürafa yastık, bir ara onu da tam boy eklerim.

nalan dedi ki...

atkılar için aferin verdim ama organizasyondan sınıfta kalıcaksın ,acaba ankaralı on marifetliler görüşmek tanışmak istemiyorlar mı demek geliyor içimden

embir dedi ki...

Nalan ablacım kaç kez yazdım ama kimseden ses çıkmadı. Bugün bir arkadaşımın babasının cenazesine gittim. Haftaya kimseyi bulamazsak biz yapalım. İkimiz görüşelim diyorum.

nazardeğmesin07 dedi ki...

DOSTLARA MESKEN BU YUREK, DOSTUN SOZLERINE MERHABASINA SELAMINA MUHTAC BU YUREK, YUREKTESIN EY DOST SELAM SANA...http://nazardeymesin07.blogspot.com

Yelda dedi ki...

Embir, seninkilerde çok şık olmuş
güle güle kullan
Yapması ne kadar kolay dimi?

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Nasıl yapıldığını biraz açar mısınız?

embir dedi ki...

Yeldacım ve Nazardeğmesin arkadaşım çok teşekkür ediyorum. Aslıcım atkının yapımı çok basit, ipi aldığın zaman zaten göreceksin, iplerin arasında kendinden ponponları var. İlk ip kısmından iki tane zincir çekiyorsun. Sonra beş ponponu sayıp beşinci ponponun bittiği yerdeki ipi iki zincirle alıyorsun. Böylece o sarkık duran kısımlar oluşuyor. Sonuna kadar bu şekilde yapıyorsun. Bitince ipin sonunu yak ki sökülme ihtimali olmalısın. Sonra da atkıyı elinle çekiştirerek biraz uzatıyorsun. Ben öyle yaptım. Bu arada beş ponpon sayıp yapmak yerine üçlü dörtlü falan da yapabilirsin. Ben beşli olanı daha çok sevdim, diğer türlü daha uzun oluyor ama sarkan kısımları minik kalıyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

...Aslı Cadısı... dedi ki...

Ben bide bu tarifi akşam anneme okutayım o halleder sanırım:) Teşekkür ederim:)

Adsız dedi ki...

Bunlardan örmeyi bende çok istiyorum halen gidip alamadım ama en kısa süre de alacağım. teşekkürler

embir dedi ki...

rica ederim arkadaşlar, gerçekten çok basit bir yapılışı var. Eşe dosta verilecek süper bir hediye diye düşünüyorum.

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...