01 Kasım 2010

Kil Maskesi / clay mask


Dün kendim için kil maskesi hazırladım. Hadi dedim fotoğrafını da çekeyim de sizlerle paylaşayım. 

Kilin faydası nedir? Cildi temizler, sıkılaştırır ve besler. Oldukça ucuz olan kili evimizde rahatlıkla deneyebiliriz. Kili nasıl kullanırız? Aktarlardan bir iki liraya alacağınız kilden bir iki yemek kaşığını cam ya da porselen bir kabın içine koyun (aslında ben göz kararı yapıyorum) üzerine de çok az su ekleyin. Karıştırdığınızda macun kıvamına gelsin. Eğer cıvık olduysa azıcık daha kil ile ya da çok katı ise biraz daha su ile hazırlayabilirsiniz.

Su yerine sütte karıştırabilirsiniz. Ben bazen tatlı badem yağı ve kayısı hatta çilek yağı karıştırıyorum. Cildiniz kuru ise su yerine yağ karıştırmanız daha iyi olur. Ama dün sadece su ile karıştırdım, aradaki fark su olunca daha çabuk kuruyor, yağ ile karıştırdığınızda kuruması daha geç oluyor. Bence sadece su ile karıştırmak daha iyi, yine de siz bilirsiniz.

Dikkat etmemiz gerekenler: Göz ve dudak çevremize kil maskesini sürmeyin. Maske yüzünüzdeyken konuşmayın, yüz kaslarınızı çalıştıracak bir şey yapmayın. Ben bazen maske artarsa ellerime de sürüyorum. Bekleme işini de banyoda yapmanız daha iyi olur. Kil kurudukça dökülür, ortalığın batmasını istemezsiniz değil mi? Başka ne yazayım. Hah maske yüzünüzde kuruyunca rengi açılır. O zaman yüzünüzü ılık su ile yıkayıp maskeyi çıkartabilirsiniz. Bunun da daha kolay yolu hazır yüzünüzü yıkayacakken banyo yapmanız. Böylece yüzünüzü çok daha rahat temizleyebilirsiniz. Sonrasında da yüzünüze nemlendiricinizi sürün.

Ben şu saç boyalarının içindeki eldiven kapları var ya, sürpriz yumurta kabı işte onların içine kil koyup seyahatlerimde de kil maskesini uyguluyorum. Kil maskesini sizlerde hafta da bir uygulayabilirsiniz...

8 yorum:

Unknown dedi ki...

selam!
paketi tanıdım=) aynı kili ben de kullanmıştım.bir zamanlar kil olayına takmıştım.içine gül suyu veya süt koyanlar da var.Bir de kilin rengi sertliğini gösteriyormuş.Aktardan aldığım bilgilere göre rengi açık kil hassas ciltliler için,senin kullandığın gibi koyu renkli kil ise daha yağlı ciltler içinmiş.bilgilerimi paylaşayım dedim.=)sevgiler...Bloglarıma da beklerim;)

papatya dedi ki...

Bende kullanıyorum cnm :)ama ben dermo kil almıştım o daha pahalıya gelıyor bundan sonra senın yöntemı denıcem:)))

embir dedi ki...

Mühendishicim bilgi için teşekkürler.Evet beyaz ve yeşil kil arasında öyle bir fark vardı.
Papatyacım paranı boşuna harcama, bu ucuz ve katkısız kil :)

GÖNÜL dedi ki...

bloğuma hoş geldiniz çok memnun oldum blog kurmadan öncede ilgi ve beğeniyle izlediğim bloglar arasındaydınız sevgiler:)

YETENEK-SİZİN dedi ki...

bende arada yapıorum gül duyu yada normal su koyuyorum. acayip gerlio cildim.

Mehlika Yıldırım dedi ki...

Merhabalar

Blogumda ödülünüz bulunmakta http://mekilaningezegeni.blogspot.com/2010/11/ilk-odulum.html

bu linkten alabilirsiniz. Sevgiler

embir dedi ki...

Gönülcüm teşekkürler canım, senin bloğunda çok keyifli olmuş.

Yeteneksizincim şu gül suyunu bende bir deneyim diyorum.

Mekilacım çok teşekkürler ama ben artık blog ödülü almıyorum canım. Yine de tekrar teşekkür ederim.

figen abla dedi ki...

embircik biliyorsun ben seramikçiyim...
biz de seramik çamurunu böööyle yüzümüze sürüp,maymun olmuş bir vaziyette atelyede dolaşıyoruz akşama kadar :)
bu çamur da bizim ellerimizie ve yüzümüze çok iyi geliyor...
:)

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...