26 Kasım 2010

DAMACANALARIMIZI SÜSLEYELİM Mİ?


embir


Sanırım çeşme suyu içen pek kalmadı. Hepimiz suyu damacana ile alıyoruz. Ben küçükken cam damacanalar vardı Ankara’da. Cam damacananın dışında da yarısına kadar yeşil bir plastik olurdu.  Su arabası gelince büyükler su kovalarını alıp kamyonun yanına giderdi. Sucular onu bizim götürdüğümüz kovalara dökerdi. Daha sonra o cam damacanaları sırtlayıp kapıya kadar hizmet getirmeye başlamışlardı derken artık bir alo ile kapımıza geliyor ama o camlarının yerini plastik damacanalar aldı..

Sizde kokoşluktan hoşlanıyor ve damacananızın görünmesini sevmiyorsanız bu süslü kılıflardan yapabilirsiniz. Çocuğunuzun kullanmadığı bir oyuncağı damacana kılıfına dikmeniz bile süslemek için yeterli olacaktır.

Siz bu satırları okurken ben Afyon’a doğru ilerliyor olacağım. Şimdilik benden bu kadar, haydi kalın sağlıcakla…


8 yorum:

love and smile dedi ki...

Çok şeker gözüküyorlar:)
Ben artık almıyorum damacana.. Bazı yazılar okudum sağlıklı güvenilir olmadığına dair ve etkilenip vazgeçtim. Şimdi değişik markalardan 3-5 lt sular alıyoruz. Tabi maddi olarak yanlış ama içim rahat oluyor.

nokuruncocuklari dedi ki...

çok güzeller, sanada iyi yolculuklar:)))

LiliMini dedi ki...

:) Şu elinde tahta kaşık olan güzelmiş.Ama benim eşim nefret ediyor bu damacana örtülerinden.Sebebi ise içinde kalan su miktarını görememek.Bir gün su söylemeyi unutmuştum ve geceyarısı farkedince susuz yatmıştı.Musluktan da içmez. O yüzden benim damcanalrım çıplak kalmaya mahkum :D

sihirlirloklava dedi ki...

çok cici olmuşlar...ayrıca da o cam damacanaları unutur muyum hiç?...lık lık lık diye dökülürdü:))

Unknown dedi ki...

CANIM HARİKASIN YA,TONBİŞ HANIM MUTFAK PERİSİ OLMUŞ.İYİ YOLCULUKLAR

Adsız dedi ki...

Çok cici gözüküyorlar embir fikrine sağlık:D

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Çok şirinler:)
İyi yolcuklar.
Sevgiler:)

embir dedi ki...

güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...