01 Kasım 2009

Sitem Etmek İstedim

Bu yazım sitem dolu bir yazı olacak, ilk sitemimi eski sigorta şirketime yapmak istiyorum.


American Life ismiyle kurulup Amerika’daki ekonomik krizde batınca devlet güvencesinde olduğu için AIG ismiyle görevine devam eden bu şirkete birikimli hayat sigortası yaptırmıştım. Sizlerde bilirsiniz sigorta yaptırdığınız zaman ilk 3 yıl dolmadan sigortadan ayrılmak isterseniz ödediğiniz meblağ yanar, beş kuruş alamazsınız. Bende primlerimi düzenli olarak ödedim ama 3 yılın sonunda da ayrılmak istediğimi söyledim. Başka bir şirkete yeniden hayat sigortası yaptırdım.

Öncelikle call centerdaki arkadaş gayet düzgün konuştu, tabi efendim dilerseniz ayrılabilirsiniz ama 36 ayınızın dolmasını bekleyin dedi. Gününüz dolduğunda dilekçe gönderin dedi. Tamam dedim, yeni sigorta şirketimin görevlisi bu konuda bana yardımcı oldu. Bende ne güzel biriken param yatacak diye sevindim. Ama olmadı. Yaklaşık iki ay beni süründürdüler. İptal için bir kağıdı faks çekmeleri bile 1 aylarını aldı, düşünün ne kadar ilgililer. Daha kötüsü saat 17.00’de call center kapandığından muhatap bile bulamıyorsunuz. Bu arada benim iki aylık primimi de otomatik olarak kredi kartımdan çekmişlerdi.

Her seferinde ayrı bir bahane ürettiler, en son imzalarımın birbirini tutmadığını bu sebeple de bana yeni belge fakslayıp teyit etmem gerektiğini söylediler ki o sırada kendimi kaybettim. Yahu bir hafta önce konuştuğum insan sigortasını iptal etmek isteyen kişinin ben olup olmadığımı tespit etmek için sülale boyu bilgi istememiş miydi benden? Size faks numarası falan vermiyorum dedim, sizi mahkemeye vereceğim deyip telefonu suratına kapattım. İnanın insanlara böyle davranmak hiç tarzım değildir ama maksimum 3 günde tamamlanacak iş için 2 aydır beni süründürmeleri, üzerine 2 ay daha prim kesmeleri ve ben şehir dışındayken yeniden bir evrak istemeleri beni çileden çıkarttı.

Neyse hafta başı seyahatimden dönünce bir başkası aradı ve paramın öğleden sonra hesabımda olacağını söyledi. İnanamadım, sonunda paramı ödüyorlardı ha!!! Evet gerçektende yatırdılar ama ödediğim meblağın yarısından daha azını alabildim. (Yaklaşık 6.000 küsur para yatırıp, 2.500’den azıcık daha fazlasını geri alabildim) Paramın ne kadarı nereye kesildi bunu da bilmiyorum çünkü bilgi maili istediğim halde bunu bile göndermediler.

Kısaca özetlemek gerekirse; eğer AIG Hayat Sigortasında primleriniz varsa, yol yakınken onlardan ayrılın. Ben böyle bir şirket görmedim. Yani sizinle paylaştığım son aşaması, aralarda da başıma neler neler geldi de, neyse post çok uzadı, siz sıkılmadan bu konuyu burada sonlandırayım.

Aslında bir de PTT Kargo ile yaşadığım bir tatsızlık vardı. Onu sonra hallettik ama hadi onu da yazayım. Biliyorsunuz Pasaj’da, yaptığım ürünleri satıyorum. İlk siparişimde PTT kargoya gitmiştim, dedim bunu kargo ile göndermek istiyorum. Olmaz dediler, APS ile yollayabilirsiniz, paketiniz çok küçük bu kargo olmaz. Nasıl yani ya? Ne alaka, ben ki tek bir cd yi bile kargo ile (hem de PTT kargo) defalarca göndermiş insanım, sustum yine de zamanım yoktu. Öğlen arasında siparişi yollayacaktım, tamam dedim APS olsun. Ama dediler ödemeyi siz yaparsınız. Ben ilk satışımı yapmış olmanın hazzıyla ona da tamam dedim. Tek derdim siparişin daha fazla gecikmeden sahibine ulaşmasıydı.

Sonra yine bir sipariş aldım. Bu sefer izinliydim, yani zamanım vardı. Başka bir PTT şubesine gittim kargomu vereceğim adam olmaz dedi. Niçin olmaz beyefendi bu APS ile gider hanımefendi. Peki ben karşı taraf ödemeli yollamak istiyorum ama APS’de böyle bir şansım yok dedim. Zaten işimiz çok bununla uğraşamayız dedi. Ben eğdim başımı tam şube kapısından çıkıcam, deli embir içimden pörtledi. Bir hışımla geri döndüm. Beyefendi isminizi alabilir miyim dedim. Sizi şikâyet edicem. Kargomu almadığınızı bildiricem ve bunun içinde adınızı, soyadınızı öğrenmem gerekiyor. Bir anda herkes döndü bize bakıyor. Adam ne diyeceğini bilemedi. Sanırım amiri olan başka bir bey geldi. Ben yardımcı olayım, sorun nedir dedi. Derdimi anlattım. O da APS ile olabileceğini fakat karşı taraf ödemeyi yapınca bana iade yapılabileceğini söyledi. Tamam dedim bende. Madem böyle yapılabiliyor da çalışanlarınız bunu neden söylemiyor? Adam yine kem küm etti. Neyse sonunda ben kargomu APS ile de olsa karşı taraf ödemeli (parayı ödedim ama sonra gidip geri aldım) olarak yolladım.

Eğer hakkımızı aramazsak, insanlar hükmedebildiklerini ezip geçiyorlar. Bir şey olmaz denildiğinde nedenini, niçinini iyice araştırmamız ve gerçekten yapılamıyor mu yoksa keyfi bir reddediş mi yaşanıyor bunu öğrenmemiz gerekiyor.

Ay içimi döktüm rahatladım.

Not: Annemler bir kaç saat sonra vatana dönecekler, onları karşılamak için birazdan evden çıkacağız ve Pzt. günü de İzmir'e görevli olarak gidiyorum yani bu hafta buralarda olamayacağım, bu sebeple bu haftaki yazılarımı da önceden yayınlayacağım. Vakit buldukça uğrarım. Haydi kalın sağlıcakla...

7 yorum:

Nedret dedi ki...

Bak işte geçen günlerde Sesiber'e de yazmıştım.Hayatta beni en çok sinirlendiren şeylerdir bu olaylar.Bir kere o sigorta şirketinin peşini bırakma.Paranın âkıbetini iyice öğren.Sen bezeceğine onları bezdir.
Ptt karkodan da vazgeç.Bir Yurtiçi kargo ile iyice tanış.Seni tanısınlar, bilgisayar kayıtlarında adın olsun, çok kolaylık gösteriyorlar.
Annenler için gözün aydın, İzmir için iyi yolculuklar diliyorum.

Gülen Tezer dedi ki...

embir'im; ilk şirketi mahkemeye varmeli ve kesinlikle peşini de bırakmamalısın. PTT'ye gelince ben bana yakın olan PTT ile aynı ve gibi sorunları sürekli yaşadığımdan ve onları doğru dürüst iş yapmaya ikna edemediğimden (kargo ve aps hakkında artık onlardan çok şey biliyorum)bana daha uzak ama anlayışlı, nispeten daha fazla bilgi sahibi olan PTT şubesine gidiyorum. Bu aralar gazetelerde PTT kargonun özel şirkete verilmiş kısmıyla ilgili bir haber çıktı. Yazmayayım sen bul oku. Kimse itiraz etmezse dediğin davranışlara maruz kalmaya devam edeceğiz. Benim yakındaki şubede adım 'uyumsuz'a çıktı; ben uyumsuz değilim; diğerleri koyun! 14.30a kadar aps ve kargo alınan o şubeye saat 14 gibi gittiğimde memure bir kaç aps kargo göndericisine hitaben 'gele gele bu saatte mi geldiniz?' dedi de benim dışımda kimse sesini çıkarmadı. 14.30dan önce istediğim saatte gelirim diyen çıkmadı benden başka. Sussunlar bakalım! Susmayalım biz ikimiz :D Bütün PTTleri dolaşıp olay çıksa bile hak arayalım :P Ay ben de döktüm içimi de rahatladım.
İyi pazarlar :)

nalan dedi ki...

neduk haklı devam et hakkını ara.
Ben ostim Ptt den çok memnunum.nerdeyse bando ile karşılıyorlar insanı.Fakat Batıkentteki 3 şubeden heres bizar.
En iyisi yine de durumu bir maille genel müdürlüğe bildir de gevşeyenlerei toparlasın.
zira hkargo şirketleri de çok iyi değil.
her şubenin başındakine göre havaları değişiyor yani.Annenlere kavuşmuşsundur.Ben de iyi yolculuklar dilerim.Ayağını sürt te benim İzmir işi başlasın:)

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

İkisi hakkındada çok haklısın canım.Prayı alırken hiç bir sorun yok.Ne zaman istersin sorun başlar.Bence kalan hakkınıda ara!ptt de konuşmaya üşeniyorlar zaten.Sanki yaptıkları hizmetin karşılığı yok gibi!
Sevgiler...

Yelda dedi ki...

Canım sigorta şirketinin peşini bırakma genel müdürlüğe yazı yaz
olmadı avukatımı devreye sokacağım filan de
bayağı etkili oluyor.
İkincisi Ptt kargo gönderileri çok iyi bence ama Alıcı ödemede problem çıkartıyorlar
parayı yatıracaksın 40 gün sonra gidip alacaksın bende ilk ücretsiz kargo yazıp kargo ücretini eklemeyi düşündüm ama sonra Yurtiçi kargoyla görüştüm onlarda gittigidiyoyu biliyorlar başka satışı tanımıyorlar ama derdimi yetkiliye anlattım zarf gönderilerim konusunda indirim sağladılar bence yakında bulunan bir şirketle konuş birşey kaybetmezsin. Hayırlı olsun satışların insan nasıl mutlu oluyor değilmi

Sevgiler canım

Nur dedi ki...

6000 tl 'nin 2500 'ümü?? Nasıl yani aman Embir sakın sakın susma bu nedemek ya böyle birşey mümkün dahi olmaz parçala onları diyesim geliyor. Sakın sineye çekme gözlerini korkut, canlarından bezdir.
Buarada ptt kargo ile çalışmadım ben henüz, yurtiçi ile çalışıyorum yazdan beridir kaydım var orada gönderimler indirimli şehiriçi 4 tl şehirdışı gönderimlerimde indirim konusunu konuşmamıştım ama yarın bir kargom daha var şehir dışına onu verince iyice konuşup onuda kimseyi mağdur etmeden halledicem.
İşlerinin yolunda gitmesi dileğiyle İzmire sevgiler :)

embir dedi ki...

desteğiniz için teşekkürler arkadaşlar, kargo ile ilgili fikirlerinizi değerlendireceğim ama hayat sigortasında başarılı oalcağını sanmıyorum. Tam bir çirkeflikti yaptıkları, bende buradan sesimi duyurmak istedim. Olurda Amerikan life a sigortalanmak isterseniz aman sakın yapmayın demek istedim. Giden gitti.

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...