18 Şubat 2009

Geri Dönüşüm Bileziklerim


İşte geri dönüşüm bilekliğim ile karşınızdayım. Hani tunus işi yaptığım bir çanta vardı ya işte onun içinden bu karton rulolar çıkmıştı. Tabi bende atmadım, bir işe yarar diye beklettim. Baktım bileğimden geçecek genişlikte bende gittim elyaf aldım. Önce ruloyu genişçe kestim ve peligom ile içine dışına elyaf yapıştırdım. Bir rulodan üç tane bilezik yaptım. Bir kalın bir ince ve bir dalgalı model. Aslında bu bileziklerin benzerlerini daha önce 10marifette yayınlamıştım. Çok hoşuma gidince de denemek istedim.
Elyafla kapladığım bileziklerimi kayınvalidemin yaptığı boyunluktan artan ip ile sıkı sıkı sardım ve peligom ile başını ve sonunu yapıştırdım. İşte hepsi bu kadar. Kısa sürede size özel bileziklere sahip olmak isterseniz sizde deneyin derim.

26 yorum:

Sibella dedi ki...

Süpeeerrr canım benim, harika fikir, öptüm :))

Malla dedi ki...

Çalışmalarının hepsi birbirinden yaratıcı. Bileziklerde öyle...

becerikliminikler dedi ki...

ne kadar orjinal olmuş ben özellikle dalgalı olan modele bayıldım ellerinize sağlık ..

lavantin dedi ki...

EMBİR Boyunluğunun renklerini çok beğenmiştim.Bilezikler şık duruyor.Gri bir kazakla oldukça şık duracağını düşünüyorum.Bu arada Dalgalı bileziği nasıl kestin merak ettim.Kendine iyi bak

Ayca Karaoglan dedi ki...

canım senin 10 marifette yayınladığın bilezikleri hatırlıyorum. hatta üzerine çok düşünmüştüm yuvarlak bileğimden geçecek bir malzeme çıkar mı evden diye ama bulamamıştım :) bunlar çok güzel olmuş. güle güle kullan, iyi çalışmalar...

Yelda dedi ki...

Ellerine sağlık süper olmuşlar
İyi günlerde kullan canım

GeCe dedi ki...

gerçekten çok güzel olmuş su dalgalı ise harika

beyaz mendil dedi ki...

Yaratıcılık başka ,çok güzel olmuşlar.Sevgiler

nergisce dedi ki...

aaaaaa ciglik atmak istiyorum:) bunlar HARIKAAAAA:))))

uzmanamator dedi ki...

Çok hoş olmuşlar fikir harika tebrik ederim...

embir dedi ki...

Dalgalı olanı yapmak için yine rulodan kalınca bir parça kestim yaklaşık 2 parmak genişliğinde, sonra da kalemle her iki yanına aynı yönde olan geniş dalgalar çizdim. Maket bıçağı ile dalgalardan kestim ama biraz daha zor oluyor kıvrımları vererek kalın ruloyu kesmek. Sonra yine elyaf yapıştırdım. Elyaf yapışınca sanki şekli diğerlerinin ki gibi düz gözüküyor ama iple sıkı sıkı sarınca dalgalı şekil ortaya çıkıyor. Bir tane daha rulom var. Ondan da bilezik yapayım diyorum. Dalgalı modeli yaparken fotolarını çeker buraya eklerim.

Huzur Moda dedi ki...

tek kelimeyle bayıldım canım . bu rulolardan benimde var . bende sen gibi atmayıp bekletmiştim. geçen baktım gatta koluma büyük geldi. dediğin gibi elyafla sararsam tam olacaklyır .kesinlikle yapıcam . dalgalı olandan hemde eğer sıkarsam yaparım değilmi:))) ellllllerine sağlık.

Nur dedi ki...

yaklaşık bir senedir elimde bekleyen böyle bir rulo var benmde aklıma blezik yapmak gelmişt ama br türlü sıra gelmedi.. Seninkiler harika olmuş ellerine sağlık canm..

embir dedi ki...

Nur haydi o zaman sende yap çok kısa sürede bitiyor.
Dilekcim sen kesin sıkarsın. Aslında bol gelmesini önlemek için yaptığım elyaf dalgalı olan bilezikte sanki çok da işe yaramadı. Sen benden daha zayıfsın bileziğin içini iki üç kat elyaf ile yapıştır. Yada kartonun bir kısmını kes sonra bantla sıkıca tekrar yapıştır. Tam eline göre olsun ama yinede elyaf kıllan daha güzel durur.

MİNİK ELLER dedi ki...

çok güzel olmuş bunu sınıfımda yaptırıcam çok güzel ve mesaj içerikli bir çalışma ellerinize sağlıkk:)

Adsız dedi ki...

süper yaa bu geri dönüşümlere,eskileri yenilemeye bayılıyorum.tebriklerr

ella dedi ki...

Çok güzel olmuş bileklikler, çok hoş.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Dalgalı olan muhteşem olmuş, diğerleri de süper. Ellerine sağlık

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Çok şık olmuş benimde favorim dalgalı olan ebruli olması ve elyaf işi iyi fikir çok eskiden elyafsız denemiştim ben kuşe kağıtlarla pek kullanışlı olmadı ellerine sağlık canım:)

embir dedi ki...

teşekkürler arkadaşlar, bende çok sevdim bu hafta genelde gri tonlarında giyindim ki bileziklerimi takabileyim :))

sesiber dedi ki...

Hangi birine yorum yazacağımı şaşırdım. Hepsi birbirinden güzel. Senin yaptığına yazıyorum ben de:
Çok tatlı olmuş bilezikler. Marifette bugün yayınlanan iğne yastığını anımsattı. Yapsana onlardan da. Yaparsın yaparsıııın, marifetli embirim.

öz dedi ki...

Çok güzel olmuşlar, ellerine sağlık... Ben de geçen sene diren lastiğinden nam-ı diğer sapan lastiğinden bilezikler yapmıştım, onların foto.larını sayfama eklerim, umarım onları da beğenirsiniz.Sevgiler...

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

bayıldım!

cicibici bişeyler dedi ki...

süper bir fikir,cok değişik ellerine sağlık.

Paşa dedi ki...

harika olmuşlar güle güle takın bayıldım..

Adsız dedi ki...

çok güzel bir fikir harika olmuşlar.elinize sağlık.Banada beklerim.Bloğumu listenize eklerseniz sevinirim.İyi aklşamlar

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...