05 Şubat 2009

Eski kazaktan yün sepeti yaptım

Hep annem bana birşeyler yapacak değil ya, bu seferde ben ona yaptım. Yarın akşam anneme gidicez giderkende hediyelerini götüreceğim. Anneciğime ışıklı şiş aldım :)) Çok örgü ördüğü için gözleri bozulmasın daha kolay örsün diye, renk renk yünler aldım, çantalar cüzdanlar, örgü dergileri, bir de el emeği olan bu yün sepeti, iğnedenlik ve magnetler hazırladım.
Bunu nasıl yaptığımı anlatayım. Annemin çanta yaparım diye bana verdiği bir kazak vardı. Şu çanta keçeleştirme olayı sırasında bu kazağımı da makinede yıkayım keçeleştirmiştim. Geçen gün anneminde doğum günü ne hediye alsam düşün düşün aklıma bunu yapmak geldi. Bir kaç saatte de tamamlandı. Nerde kalmıştım??? Heh işte kazağı keçeleştirdim. Sonra sepetin dik durması için içine bir kutu koyayım dedim ama istediğim büyüklükte ve yuvarlak bir kutu yoktu elimde. Aklıma geçen gün hediye gelen incirlerin kutusu geldi. Dış kartonunu açtım (iki kutu kapağı iç içeydi ve oldukça da büyüktü) İstediğim genişlikte kestim iki parça sonra onları uhu ve bant ile birbirine tutturup yuvarlak elde ettim. Altına da yine aynı kutudan bir parça kestim. Yuvarlağı kenarlara göre daha geniş yaptım. Sonra hani kumaşlarda çıtlatma mı denir di onun gibi minik kesikler attım. Oralarından kıvırarak kutunun yan kısımları ile birleştirdim. Uhu ile yapıştırıp ardından bantladım. Sepetin içini oluşturacak kutu hazırlanmış oldu.

Sonra kazağın kollarını kestim ve açılan yerleri diktim. Kazağın boyun kısmı sepetin altında (dışının altında) kalacak şekilde kutuyu kazağın içine soktum, uç kısımlarını sepetin iç kısmında topladım ve bir kaç yerinden tutturarak diktim. Sepet tamamlanmış oldu.
Ama bu benim için yeterli değildi tabi, sepeti süslemek gerekiyordu. Bende keçelerimi çıkarttım bir dünya çiçek yaptım. Sonra baktım kazağın kolundan yaptığım çiçeklerle pembe olanlar daha uygun oldu (pembeler şu temizlik bezleri varya keçe gibi olan onlarla yaptım), rengarenk yapmak yerine sadece iki rengi kullanmaya karar verdim. 8 tane çiçek yaptım, koyulara açık açıklara koyu renk yuvarlaklar yaptım. Baktım baktım yoksa birşeyler daha mı yapsam dedim. Gelişi güzel yuvarlaklar kestim onları da açıklı koyulu üst üste koyup yapıştırdım. Yuvarlakları sadece bir tarafına yaptım, çiçekler her tarafında var.
Kalan keçe çiçeklerin iki tanesini magnet yaptım. Daha fazlasını da yapmak isterdim ama magnetim kalmadı :( Ertesi gün öğlen yemek arasında bindim otobüse gittim Ulus'a bu magneti nerden bulurum diye heykel'in oralarda bir kaç kırtasiyeye sordum. Posta caddesinde dediler, oraya gittim bir hırdavatçıda magnetleri gördüm. Metresi 23,5 TL yarım metre aldım 10 lira verdim. Ofise dönerken yine yüncüye uğradım, dünkü dergi ve sepetteki ipler de dünden yani :))
Şimdi evimdeyim, evimden mis gibi temizlik kokusu geliyor, işler bitmedi ama az kaldı. Yarında izinliyim, kuaföre gidicem saçlarımı değiştirmenin zamanı geldi diye düşünüyorum. İşte böyleeee, görüşmek üzere hoşçakalın.

18 yorum:

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Güzel düşünmüşsün süslemelriyle çok hoş gözüküyor aneciğin güle güle kullansın yün koymaya muhakkak bir sepet şart bendede iki sepet var ama hala gözüm yünlerde:)

Hobiriks dedi ki...

gerçekten bravo : )

embir dedi ki...

Teşekkürler, yünler poşetlerde duracağına böyle dursun hem kazaklar değerleniyor, hem daha süslü ve şık gözüküyor hemde kısa sürede bitiyor :))

Malla dedi ki...

Ay ne şeker olmuş. Valla insan sepete baktıkça ördükçe öresi gelir. Annem güle güle kullansın Embircim.

Derya dedi ki...

Çok güzel olmuş tebrikler. Üzerindeki çiçek süslemeleri de çok şirin.Bloğunuzda daha önce yaptığınız kırmızı çanta ve bu sepetten sonra bende eski yün kazak arayışına girdim.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Annenin bu yün sepetine bayılacağından eminim, içinde yünlerde hazır. Güle güle kullansın. kutusuna kadar Embir yapımı

Adsız dedi ki...

Ben bu sepetin rengine de bittim.
En sevdiğim renk.Anneciğin güle güle kullansın.

cigdemonur2 dedi ki...

hem güzel olmuş,hem de detaylı anlatmışsın anneciğin güle güle
kullansın el emeğini,sevgiler...

embir dedi ki...

teşekkürler arkadaşlar, beğenmenize sevindim. Bakalım annem ne diyecek :)

leyya dedi ki...

embir süpersin yaa.ben mesela bişey tasarladıgım zaman gidip gerekli malzemeyi dışardan alıyorum yetmiyor yanında da gerekli gereksiz birsürü ıvır zıvır alıp dönüyorum))yani heep dışardan içeriye taşıya taşıya ev hırdavatçıya döndü))bak sen ne güzel evden dışarı çalışıyorun))bravo sana..seper fikri de dizaynı da harikaa..ışıklı şiş ilk kez duyuyorum))düşünsene gecenin bi yarısı annen örüyo baban evi uzaylılar bastı sanıyo))))

ev sohbeti dedi ki...

Tek kelimeyle mükemmel olmuş, ellerinize sağlık. Anneniz iyi günlerde kullansın...

Yelda dedi ki...

Çok şık olmuş canım ellerina sağlık
Geçenlerde bende diada temizlik bezlerini görünce şaşırdım
Hiç dikkat etmemişim demek
sarısı var mavisi pembesi acelem vardı alacağımı aldım çıktım
Hemde 1.5 metrelik poşette 1.80 tl mi neydi alacağım bende
Annen bayılacak :))

uzmanamator dedi ki...

Çok hoş olmuş ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

pes yani sevgili embir.ellerinize sağlık.ilham geldi galiba böyle birşey.ne güzel bir anda ne güzeller çıkmış.iyi hafta sonları dileğiyle

sesiber dedi ki...

SÜ-PER-SİN... Atom karınca Embir.

embir dedi ki...

ay ne kadar güzel yorumlar yazmışsınız, çok mutlu oldum teşekkürler ve öpücükler

Adsız dedi ki...

Anneniz güle güle kullansın çok şanslı bir anne kendileri:) Işıklı şişte varmış demek o kadar zaman örgü örerim bi haberim gördüm galiba ama ilgilenmedim kıskandım bende kendime alıcam ama oğlum örerken rahat bırakır mı orası meçhul. Ellerinize sağlık paylaşımlar çok güzel takip edeceğim. Sevgiler.

Rumeysa dedi ki...

sepet bir harika, pembe temizlik bezi fikri ondan da harika!;)

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...