27 Ekim 2010

Embir'den 2'si 1 arada


by embir

Bu boyunluk + bereyi iki hafta önce yapmıştım. Paylaşmak bugüne nasip oldu. Maliyet olarak 1 lira ve bu da diğer boyunluğum gibi kısa sürede bitti. İpini çok sevdim. Yumuşacık oldu. 100 gr ip kullandım dolayısıyla oldukça da hafif bir boyunluk. Tabi sadece boyunluk değil aynı zamanda da bere:))

Nasıl yaptığımı da paylaşayım. 86 ilmek ile başladım ve bir kaç sıra lastik ördükten sonra hayatımda ilk defa selanik ördüm :) Bak şimdi unuttum nasıl ördüğümü, nasıldı??? Hımmm hatırladım, tamam tamam, kesip arttırıp yapılıyordu. Şekil olarak lastiğe benziyor ama daha geniş ve esnek bir örgü oluyor. Annem selanik örürsem daha rahat kullanabileceğimi söyleyip nasıl örüleceğini de gösterince bana uygulaması kaldı.

Uzunluğu size kalmış ben yaklaşık 1,5 karış ördüm. Boyunluğun şapka olması çok kolay oldu. Kalan ipi büküp berenin lastik kısmından aralıklı olarak geçirdim. İpin ucunada ipi elime dolayıp ponpon yaptım ve bitti. 

Bugün Gerede'de son gecemiz, yarın sabah evime dönücem. Hasta olmaya başladım. Hazır 3,5 gün tatil uyuyup dinleneyim diyorum. Kendimi iyi hissedersem bir iki çalışma daha yapar paylaşırım. Haydi kalın sağlıcakla...

5 yorum:

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Eline sağlık, çok pratik görünüyor. Güle güle kullan :)

nokuruncocuklari dedi ki...

çok güzel denemeliyim, ellerine sağlık:))

embir dedi ki...

marifetli pericim ve nokurun çocukları teşekkür ediyorum.

Stil Direktoru dedi ki...

ellerıne saglık hatunum benım

embir dedi ki...

canımmmm edicim, merci... Sanırım sen hala yurt dışındasın. Öptüm

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...