27 Mart 2009

Keçe Toplarımı Süsledim

Öncelikle hastalığım sırasında yorumları ile beni yalnız bırakmayan değerleri dostlarıma teşekkürü bir borç bilirim (aman seçimlere katılıyorum sanmayın ama etkilenmişim demek ki)

Bu yazıyı sabah erken saatte hazırlamaya başladım ama işler o kadar yoğundu ki mesai bitiminde eklediğim tek şeyin fotosu olduğunu gördüm :))

Keçe seven birisi olarak ilk denemem olan ıslak keçeleme çalışmamı biraz daha ilerletip ıslak keçeleme ile kuru keçeleme tekniklerini birleştirdim. Buradaki yazımda ıslak keçelemeyi nasıl yapabileceğinizi anlatmıştım. Orada bileziğimden artan keçe toplarıma (sonradan mavi ve turuncu renkte aldım) aldığım keçe iğnesi ile minik darbeler yapıp farklı renklerde benekler ekledim. Bir diğerini spiral şeklinde sardım bir tanesi ise benek ve daire birleşimi bir şekil oldu :))

Bunu yapmak için aslında keçe iğnesi ve fırçası almanız gerekiyor ama fiyatları bana pahalı geldi (iğne 15-35 tl arası keçe iğneşleme fırçası 15-35 tl arasında satılıyor) Bende cimrilik yapıp sadece keçe iğnesinden aldım. Toplar zaten kalın olduğu için iğneyi batırırken altına geçmiyor. Bir parça keçe alıp elimde yuvarladım ve keçe topun üzerine koyup iğnesi ile didik didik didikledim :) Arada parmağımda iğnelerden nasibini aldı tabi :)

Bu toplardan çanta süsü mü yapsam acaba? Ne dersiniz? Anahtarlık da olabilir ya da daha farklı fikri olan varsa lütfen bana yazında onca emek verdim değerlendireyim :)

18 yorum:

beyaz mendil dedi ki...

Çok güzel olmuş,ellerine sağlık hayatım.Bloğun birinde ponponlardan yapılmış bir perde modeli vardı.Bu toplarıda misinaya geçirip öyle bir şey yapabilirsin.

sesiber dedi ki...

Çok tatlı olmuşlar süslenince. Embirim çanta süsü ve anahtarlık iyi fikir. Kışlık kolye de olur, birazını kışa sakla.

Derya dedi ki...

Bende bir keçesever olarak bu topları çok beğendim. Özellikle benekler çok şirin olmuş nasıl yaptığınızı okuyup bende hemen deneyeceğim.

Yelda dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım
bu toplar harika olmuş bayıldım
evet dediğin gibi malzemeleri pahalı
Merak ediyorum ne olacak bu toplar
İyi geceler canım

Cocukla Cocuk dedi ki...

benim oyum anahtarlık veya canta susunden yana:) cok seker olmuşlar embircim ya daha dogrusu seker gibi olmuşlar:)

gamzeli anne dedi ki...

hepsi çok güzel ve uyumlu olmuş arkadaşım ellerine sağlık:)

gamzeli anne dedi ki...

bu arada canım postan halen elime geçmedi malesef ama umarım en kısa zamanda gelir :( evde yoktum desem kız bu ara keyifsiz ve izmir sürekli yağmurlu evdeyim yani hep ama gelecek inşallah canım bekliyorum:)

beyaz mendil dedi ki...

Embir'ciğim,senin morları koydum hayatım.İyi geceler

Unknown dedi ki...

Geçmişler olsun,eline sağlık güzel görünüyorlar.

öz dedi ki...

tekrar kocaman geçmiş olsun, malum havalar hastalık havası...Keçe toplarına bayıldım, ellerine sağlık...Herşeyde kullanılabilirsiniz,heryere yakışır ve şıklaştırır...

GeCe dedi ki...

çanta süsü anahtarlık gibi sallanan birşeyler çok güzel olur ellerine sağlık

geçmiş olsun tekrardan :)

Butikpartim dedi ki...

Keçeler harika olmuş,ellerinize sağlık.Ben bu aralar çerçevelere ve aynalara taktım :) Kenar süsü olarak yapıştırılabilir..

! ÖRGÜELİ ! dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun embirim, acil şifalar.
Keçe toplarını çok beğendim aralarına büyük boncuk muska ve püsküllerle kolyede çok hoş olur.
Keçelerden bende istiyorum ya hala bulamadım kızım odasına kırlent üstüne süs yapıcamda olmazsa polarla yapayım şu nakonun keçelerinden bulursam alayımda senin gibi top yapıp kolye falan yapabilirim çok hoş duruyor kocaman öptümm acil şifalar meleğime..

Adsız dedi ki...

Embirr ne güzel olmuş bu toplar.
Ellerine sağlık.

cicibici bişeyler dedi ki...

Keçe toplar harika bir fikir,aralara değişik renkler kullanmışsın,çok hoş olmuş,çok dekoratif her yerde kullanılabilir,ellerine sağlık.

embir dedi ki...

Teşekkürler arkadaşlar, keçeyi önce ıslat sabunla ovala dur bekle kurusun sonra al eline iğneyi didikle dur yapması zevkli ama hemencecik olan bir şey olmadığından yaptıklarımı değerlendirirken çok düşünüyorum :))

Nur dedi ki...

çok şeker olmuş ellerine sağlık

DryThyme dedi ki...

Cok guzel civil civil :)) piril piril :))

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...