28 Ekim 2011

Kızılay İle Güvenli Yaşamı Öğreniyorum

Bu projeyi 2004 yılında hayata geçirdik.

Nedir bu Proje?

Dünyada yaşanan tüm afetlerle ilgili bilinç oluşturmak, afet öncesi önleme, afet sırası ve sonrası güvenli davranış ilkelerini çocuklarımıza öğretmek. Ancak öğretirken onları korkutmamak, üzmemek üzerine yapılandırıldı bu kitap serisi. Kitapta bir çok etkinlik var ve bu etkinlikleri evde aileleriyle yapmaları isteniyor. Yani sadece çocuklarımız değil, aynı zamanda onlarla birlikte ailelerininde afetlerle ilgili bilinçlenmesini sağlamak. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca onaylı bir kaynak kitap olan Kızılay ile Güvenli Yaşamı Öğreniyorum kitapları öğrenci ve öğretmenler için ayrı ayrı hazırlandı.

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. İpek Gürkaynak, H. Alp Boydak kitabın yazarlarından... 

Projenin içinde bizzat yer aldım. Her sene sponsorlar bularak kitabı batırıp ülke genelinde ilköğretim 4. sınıf ve üzeri öğrencilere dağıtmaya çalışıyoruz. Sizlerden ricam kitabımızın basılarak daha çok çocuğumuza ulaşabilmesi için sponsor bulmamıza destek vermeniz. Kitaplarımızın pdf formatlarına ulaşabileceğiniz linkleri de aşağıya ekliyor. Ne kadar çok çocuğumuza ulaşırsak bizim için kardır, öyle değil mi? Sponsor olamasanız bile bu bilgiyi yayarak destek olabilirsiniz.

İletişime geçmek için eminee@kizilay.org.tr adresine e-mail gönderebilirsiniz. 

Kızılay ile Güvenli Yaşamı Öğreniyorum Öğrenci Kitabı

Kızılay ile Güvenli Yaşamı Öğreniyorum Öğretmen Kitabı


Duyarlı davranışınız ve desteğiniz için teşekkür eder, afetsiz günler dilerim.

2 yorum:

Nedret dedi ki...

Kolay gelsin. Onlara deprem sonrası sükunuetle sıra beklemeyi de öğretin e mi? Sevgiler.

embir dedi ki...

Çok haklısınız Nedret ablacım. Dilerim Japon halkından feyz alınabilir.

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...