15 Ekim 2008

kırmızı kolyem

Yaklaşık 1 haftalık aradan sonra yine yapımı oldukça kolay olan bir kolye ile karşınızdayım
Gerekli Malzemeler:
Kırmızı kum boncuk
Kırmızı orta boy boncuk
Kırmızı büyük boy boncuk
Misina
Yapılışı:
Bu kolyem sanırım en uzun olanı tahminen iki metre misina kullanılacak. (İsterseniz misinanızı kesmeyin boncukları taktıktan sonra şöyle bir bakıp uzunluğuna öyle karar verin) Orta boy boncuk, büyük boy boncuk tekrar orta boy boncuğu misinamıza geçirelim. Ardından yaklaşık 60 adet kum bocuğu misinamıza takalım. Bir adet orta boy boncuk ve yine 60 adet kum boncuk takalım. Sonra orta boy, büyük ve orta boy boncuklarımızı takıp 60 adet kum boncuğumuzu takalım. Sıra büyük boy boncuğumuza geldi. Onu takıp aynı işlemi kolyemiz istediğimiz uzunluğa gelene kadar uygulayalım.
Burada dikkat etmemiz gereken kolyemizin her iki tarafında da aynı miktarda ve aynı boyutta boncuk kullanmak. Yani kolyenizin yarısını tamamlayınca karşı tarafta hangi boncuğu kullandıysanız aynısını diğer tarafta da kullanacaksınız.
Kolyemin uzunluğu tamamdır dediğiniz vakit yapmanız gereken, misinayı bir kaç kez son boncuktan geçirerek düğüm atmak. Dilerseniz misinanın hafifçe ucunu yakarak boncuğa yapıştırabilirsiniz. Bu işlemi iki uc içinde uygulamalısınız.
Kolyemiz hazır güle güle kullanın aman gözlere dikkat kolyeyi yapmak kolay ama kum boncukları misinadan geçirmek sabır istiyor.
Kolyenizi iki kat önden bağlayarak ya da bir kaç kez boynunuza dolayarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...