07 Temmuz 2009

MARDİN YAZ OKULU PROJESİ

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumunda Genel Müdürlük yapmış, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çankaya Şube Başkanı, Çoluk Çocuk Dergisi yazarlarından.... liste uzar gider. Kimden bahsediyorum Bülent İlik'ten. Bülent Bey ile geçen sene tanıştım, gönüllü olarak bir araya geldik ve çocuklarla ilgili bir proje hazırlamak istedik (projemiz halen devam ediyor)

Geçenlerde Bülent Bey'den bir mail aldım. Mardin'de yaz okulu açmak için bir proje başlatmışlar. Mailin ekinde ise bir ihtiyaç listesi vardı. Ben o listeyi ve yardımları gönderebileceğiniz kişi bilgilerini aşağıya ekliyorum. Elinde imkanı olan, yardım etmeyi seven duyarlı arkadaşlarımın desteklerini bekliyorum.

MARDİN YAZ OKULU PROJESİ
PROJE BÜTÇESİ
Bütçe kalemi/adet
3.2. Oyun-Spor Etkinlikleri
Oyun Hamuru 80 Adet
Masa Tenisi takımı 2 Adet
Puzlee 60 Adet
Satranç Takımı 30 Adet
Eğitici Oyuncaklar 150 Adet
Top (Basketbol, Voleybol, Hentbol) 60 Adet
Eğitim ve Oyun Seti 80 Adet
3.3. Sosyal-Kültürel Destek Hizmetleri (2)
Resim ve El İşi Kağıtları 1500 Adet
Boya Kalemi 150 Takım
Kuru Boya 150 Takım
PastelBoya
Sulu boya
Hikaye kitapları 150 Takım
Yüzme Kursu 10-14 yaş
Mayo 150 adet
Bone 150 adet
Terlik 150 adet
Şapka 150 adet

Kullanılabilir durumda eski de olsa oyuncak, bebek, ilkokul çocukları için ayakkabı, 40 günlük yaz okulu için her miktarda süt,çikolata,dondurma,kek gibi yiyecek malzemesi ihtiyacı vardır.

Ayrıca sünnet olacak çocuklar için sünnet giysisi ve şapkası da gönderilebilir.

Yaz okulu 10 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında Başkent Ün. Sosyal Hizmetler Topluluğu gönüllü öğrencileri ve Mardin valiliği ile MAKİDER (Mardin Kadın İstihdamını Geliştirme Derneği) işbirliği ile sürdürülecektir.

Malzeme göndermek isteyenler “MAKİDER 3 Nolu Sağlık Ocağı altı Latifiye ÇATOM Diyarbakırkapı Mh. MARDİN” adresine gönderebilirler.

Dileyenlerin Makider’e şartlı bağış yaparak örneğin Mardin Yaz Okulu için….adet süt veya ….alınmak üzere kaydıyla bağış yapması da mümkündür. Bağış sağlandığı takdirde yaz okulundan yararlanacak çocuk sayısı artacaktır.

12 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Valla helal olsun aklımda olsun dolapları da bir karıştırayım canım.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Ne güzel bir düşünce. İstanbula yaz sonunda dönüyorum yoksa evden ben de birşeyler yollardım. Sevgiler...

GeCe dedi ki...

sağol canım paylaşımın için bir araştıralım bakalım

dshandmade dedi ki...

bravo, çok güzel bir çalışma. hemen odaları karıştırıyorum; çorbada tuzumuz olsun.

icimdeki yolculuk dedi ki...

çok güzel bir proje..bende etrafımdakilere duyurayım.

herşeyden azıcık dedi ki...

Eğer bu proje seneyede yapılacaksa yazarmısın bu sene için geç kaldım ama seneye kadar birçok şeyi alıp biriktirebilirim sevgiler.

embir dedi ki...

Duyarlı arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Eğer seneye bu proje ya da farklı bir proje olursa haberim olunca burada yayınlarım arkadaşlar.

sesiber dedi ki...

Embirim hoşgeldin.
Ben de kendim ve komşularım adına bir ar-ge yapayım. Çok teşekkürler duyurun için.

ebrulikedi dedi ki...

paylaşım için teşekkürler.birşeyler alıp yollayacağım.etrafımdakilere de bahsedeceğim.bizi haberdr ettiğin için yrıca teşekkürler

cigdemonur2 dedi ki...

Bu güzel bir projeyi paylaştığın için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

10marifete gonderdiginiz yeni dogan hediyesi yazisindaki bebek el yapimisymis yani hazir bebek degilmis okudumda simdi nildireyim dedim yani herkes yapabilir

esensdollsandpuppets dedi ki...

Embircim tatil dönüşü bloglara bakarken Mardin yazısını görünce hemen bloğuna yöneldim ve geçen sene 10 marifette oluşturduğumuz kampanyanın devamını Mardinde yapmak aklıma geldi.Bülent Beyin mail adresini verebilirmisin bana çocuklara okul başladığında kullanmaları için kırtasiye malzemesi kağıt ,kalem,defter gibi gönderebiliriz.Keşke projeyi başta öğrenip bende katılsaydım arkadaşların arasına.Sevgiler

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...