11 Ocak 2012

İsminiz Ne Renk?

İşlerim çok yoğun, kafamı kaşıyacak vaktim yok az kalır yani, o derece :) Geldi mi üst üste geliyor, dilerim en iyi şekilde sonlandırırım.

Neyse konumuza dönelim. Az önce beynimde bir ışık yandı ve sizin düşüncelerinizi de merak ettim doğrusu. Acaba isimlerin renkleri oluyor mu? Oluyorsa ne renk? Sonra adımı düşündüm. Sevdiğim renkleri değil ama... sevdiğim renkleri bilmeyen yok sanırım, mor ve pembe aşığıyım ben :) İsmim (bilmeyenler için yazayım) emine emine ismi aklıma gelince aklıma ilk gelen renk mavi oldu. Sonra anlamını düşündüm. İnanılır güvenilir, kendinden emin kimse demek. Güvenin rengi de mavi. Eee, o zaman oldu sanırım dedim.

Peki merak ediyorum, sizce sizin adınızın rengi hangisi? Lütfen yorumlara isminizi ve rengini yazın sonra bu yorumları ayrı bir post olarak hazırlayacağım.

Haydi bakalım parmaklar ve beyinler çalışsın :)))

15 yorum:

Öblem dedi ki...

Genellikle yeşilde bulurum kendimi..kendi ismimi söylerken bir garip geldi kulağıma..söylemeye pek alışık olmadığım için olsa gerek.. Özlem: yine yeşil yine yeşil...
oysa dilek olsaydı adım sarı diyecektim eminim...Neden dilek dedim bilmiyorum..benimki de uzun bir post olurmuş demek ki.. :)

Nedret dedi ki...

Ben Bordo severim:)))

Ayşecik dedi ki...

Adım Ayşe, bende söyleyince yeşille bağdaştırdım.
İnsana büyük bir rahatlama veren yeşil rengi günümüzde psikolojik seanslarda kullanılıyormuş.Terapiye alınan hastalar yeşil rengiyle huzura kavuşuyormuş.
Bilmem doğru galiba...Bana hep arkadaşlarım gelir derdini anlatır,bende sabırla dinler,yapabileceğim veya yardım edeceğim bir konuysa el atarım.
Dinlemeyi severim.....

gunduz68 dedi ki...

demet adım ama aklıma şöyle kırmızılı sarılı mavili koca bi buket geldi...ama ben genelde kendimi gri hissederim....

TATESAL dedi ki...

Ayın çevresinde görülen ışık halkası-hale...ayna

acaba ismimin rengi neidr?

ışık her renk olabilir ama ben gri olabilirim....(Gerçekten aynaları da çok severim,ayna olmadan yaşayamam sanırım)..
teşekkürler embir sabah sabah adım hakkında bir sürü araştırma yaptım..

Nilgün Komar dedi ki...

benim adımın anlamı aşkın rengi,yeni doğan gün çividi mavi demek o yüzden başka bir renk çağrıştırmadı bana.. zaten mavi ile de bütünleştiririm kendimi özellikle turkuaz ve çivit mavisi tonlarına bayılırım :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Ben turuncuyu pek sevmem aslında severim de, üzerimde taşımayı sevmem diyelim. İsmim Serap, aklıma gelen renk ise turuncu. Sarı da olabilir, ama onu da pek sevmem:) Sanırım ismimin anlamıyla birlikte, çöl ve kumlar geliyor aklıma:)
Peki senin nereden aklına geldi böyle birşey? Bir de sonunda ne olacak, meraktayım...
Sevgiler.

Ya, bir de yorum pencereni pop-up yaparsan daha iyi olacak sanki...

TATESAL dedi ki...

canım ya ben adı adımı yazmamışım değil mi diğer yorumumda...tülin...
tatesal.blogspot.com

all by hale dedi ki...

Adım Hale, Turkuaz dır rengim. İsmimin anlamı Ay'ın etrafındaki ışıklı halka ve ben o halkanın Turkuaz renkli olduğuna inanıyorum. Sevgiler.

all by hale dedi ki...

Adım Hale, Turkuaz dır rengim. İsmimin anlamı Ay'ın etrafındaki ışıklı halka. Ben bu halkanın Turkuaz olduğuna inanıyorum. Ayrıca etrafımı aydınlatmaktan çok hoşlanıyorum. Sevgiler

Kardeşler Nikah Şekeri dedi ki...

Merhabalar sevgili embir.Ben ve kızkardeşim blog dünyasına yeni adım attık..Blogları gezerken senin blogundaki bu yazıyı görünce yazmadan edemedim..Adım Bağnu, yazı severim.Güneşi severim..Güneş rengi ise turuncu,sarı,azbiraz kırmızı..Ama ben kendimi grili,siyahlı hissederim..Bloğumada beklerim..
www.kardeslernikahsekeri.blogspot.com

Tontirik Tarifler dedi ki...

ben de yorum yazayım dedim :) ismim neyran renk kahverengi tonları

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) dedi ki...

İsmim Hilal nedense bende hep pambeyi çağrıştırır :)

neslice tarifler dedi ki...

Adım Neslihan. Anlamı han soyundan gelen. Burcum da Aslan. Sevdiğim renkler başka ama bana nedense altın sarısını hatırlatıyor ismim.

DECO☆deniquo dedi ki...

hmm emine bence sarı :) ama bana bakma, 1'den 13'e kadar tüm rakamların -ve sayıların, 10'dan sonrası sayı oluyor değil mi?- karakterleri ve kendi içlerine yalan rüzgarı benzeri girift ilişkileri var benim kafamda.. :D
adım deniz.. bence rengi değişiyor.. günden güne değil ama.. daha büyük zaman periyodlarıyla değişiyor... mesela sarı oldu, karakterli tatlı bir açık sarı, bordo oldu, ama sırf bordo değil, doku da belirtmek gerek bordo kadife oldu, koyu saks mavisi oldu, su yeşili oldu, gri oldu, bej oldu, beyaz çok oldu... mantıklı aslında değişmesi, hani mavi overtone'ları da olsa, şeffaf değil mi su?
politics is what u make of it derdi bizim bi hocamız, onun gibi, renkler de insanlar o isimleri hangi kişiliğe atfediyorlarsa oradan çıkıyor herhalde.. ikizler burcu olmayan bir deniz mesela, kolaylıkla net bir renk söyleyebilirdi belki de...

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...