30 Eylül 2009

Almanya Hediyem Özel Gün Çantası

Image Hosted by ImageShack.us

By embir

Merhabalarrrr,

Bu haftayı da yarıladık kaldı iki iş günü. Ben de Almanya hediyelerimi yapmaya devam ediyorum. Bu çantalardan yani özel gün çantalarımdan daha çok göreceksiniz sanırım. Daha önce siyah renkte yaptığımı sizlerle paylaşmıştım. Şimdi de embir'in olmazsa olmaz rengi mor ile çalıştım. Diğeri Vildan ablam içindi, ondan sade yapmıştım. Bu gelin kızlardan birisi için olacak, öğrendiğim kadarıyla mor renk seviyormuş o da :))

Yapımı oldukça basit mor polar ile dikdörtgen kestim. Pembe keçeden yaptığım köpeği üst kısma diktim. Kenar dikişleri ise halen adını bilmediğim o teknik ile yapıldı. Kapak kısmına da aynısını yaptım sonra da kafama göre zincir çekip battım. Dantel falan bilmem ben buda öyle birşey oldu işte.

Dün akşam işi abarttım şimdi de üçlü set hazırlıyorum. Bitince ve fotolarını çekince onu da sizlerle paylaşırım. Aslında bunlar çantada taşımak içinde çok iyi fikir. Farklı renk ve boyutlarda yapıp içlerinde farklı şeyler saklayabiliriz. Böylece çanta içinde anahtar falan aramak zorunda kalmayız. Zira bendeniz büyük boy çanta kullanmaktan haz ederim. Bu sebeple de aradığımı zor bulurum.

Ben biraz yorum yazayım sizlere ziyarete geliyorum. Sonra özel gün çantalarıma kaldığım yerden devam edeceğim. Byes...

29 Eylül 2009

Embir Stan Yaptı

Image Hosted by ImageShack.us
By embir

South Parkı bilmeyenimiz yoktur sanırım. Bizim evde kaçırılmayan süper keyifli bir çizgi filmdir. (elbette sadece yetişkinler için) İşte oradaki karakterlerden Stan'i polar ve keçe ile yapmaya çalıştım. Benimki biraz zayıf oldu. Daha yuvarlak bir surat olmalıydı diye düşünüyorum.

İçine elyaf ve lavanta doldurdum birde tepesine kurdela diktim. İşte benim yorumumla Stan böyle oldu.

28 Eylül 2009

Siyah Özel Çanta

Image Hosted by ImageShack.us
By embir
Bunu kuzenime yaptım, kendisi siyah rengi pek sever. Siyah polar kumaş ile yapıp kapak kısmına gri kordonlu kurdela geçirdim. Kullanım alanı yine özel günler için oldu. Tabi isteyen farklı şekillerde de kullanabilir.

27 Eylül 2009

Reklam Kokan Çanta, Çiçek Kokan Çanta Oldu

Image Hosted by ImageShack.us
By embir

Efendim merhabalar, geçen hafta adapte olmakta zorlandığımdan genellikle Almanya hediyelerimi hazırlamakla vakit geçirdim. Onları da sizlerle paylaşacağım.

Bu çalışma Hikmet teyzenin yan dairesinde olan bir medikal şirketine ait bol reklamlı bir çantanın elime geçmesi ile başladı. Hikmet teyzecim sen bunu al reklamını kapatır kullanırsın dedi. Bende aldım hemen. Sonra nasıl kapatsam çiçekler kesip yapıştırsam mı? kurdelalar ile mi süslesem falan diye düşünürken aklıma daha kestirme bir yol geldi.

Aldım elime siyah poları ve çantanın bir yüzünün büyüklüğünde kestim ve yanlarından dikerek reklamı kapattım. Ama olmaz böyle çok sade dedim canımda pek bişi yapmak istemiyordu bende kolaya kaçtım. Annemin alıp minder falan yaptığı çiçekli polardan artan minik bir parça aklıma geldi. Oradaki bir çiçeği kesip siyah poların üzerine yapıştırdım. Hah işte süslendi, renklendi derken şeytan dürttü şöyle birde parlasa daha güzel olur dedi. Bende aldım simli ipi (ay bu ip değil aslında ama adı aklıma gelmedi) Çiçeğin etrafına bir tur yapıştırdım, kesmedi ikinci turuda yapıştırdım. O da kesmedi ortasına da daire yaptım. O da kesmedi sapını da yapayım dedim ama yok yahu gece gece yeter bu kadar dedim bıraktım :))

Eski haline göre iyi oldu diye düşünüyor ve sizlerin yorumlarını da merak ediyorum.

Dün bloglarımın çehrelerini de değiştirdim. Hatta buraya kültür mantarından bulduğum yeni eklemeler de yaptım. Mesela artık son yorumlarınız, en çok beğenilen yazılarım vb de yan sütunlarda gözükecek.

Şimdilik benden bu kadar birazdan Meral annemlere gidicez. Hoşçakalınnnnn.

23 Eylül 2009

Mavi Balina

Image Hosted by ImageShack.us
By embir

Ay nasıl başlayacağımı bilemedim. Benim blogda zaten nazlanıyor açılmıyor, arada sırada girebiliyorum, yine o şanslı zaman dilimindeyken afete gitmeden önce yaptığım balinalı lavanta torbamı sizlerle paylaşmak istedim.

Polar kumaş ile yaptım ve içini lavanta ile doldurdum. Sanırım bunu da pasajımda satışa sundum. Şuan link veremeyeceğim çünkü bu pc çok yavaş, açılmıyor :( Hemen yanda pasaj vitrinime tıklayarakda balinama ulaşabilirsiniz.

Bu arada sizleri ziyarete gelemedim. En kısa sürede çay içmeye, sohbet etmeye uğrayacağım :)

Veeee son olarak annem ve abim kuzenimin düğününe gidecekler ama ben çok istememe rağmen gidemeyeceğim :(( Neyse sağlık olsun diyorum. Bende onlara minik hediyeler hazırlıyorum. Kuzenlere, gelinlere versinler diye. Yaptıklarımı elbette sizlerle de paylaşacağım.

Bugünlük bu kadar, hafta sonuna kadar benden haber alamazsanız telaşlanmayın, muhtemelen hediyelerimi hazırlıyor olacağım. Haydi kalın sağlıcakla...

19 Eylül 2009

Sonunda Embir Yuvasına Döndü

Herkese Merhabalarrrr,

Sonunda evime döndüm arkadaşlar. Dün sabah evime geldim fakat nedendir bilinmez bloğumu açamadım. Sadece yorumları onaylayabildim o kadar...

Yokluğumda yorumlarıyla, telefon ve mailleri ile halimi hatırımı sorup desteklerini yanımda hissettiğim tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 10 gündür buralarda olmamamın sebebi ise İstanbul ve Tekirdağ'da yaşanan sel felaketiydi. Ben Silivri bölgesinde görev yaptım. Selden etkilenen çok fazla aile vardı. Onlara bir nebze olsun yardımcı olabilmek, onların dertlerini dinlemek, hayır dualarını almak, çocuklarla oynamak tüm yorgunluğunuzu alıyor. Sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar çalıştık ama yorulduğumuzu anlamadık bile. İnsanların size ihtiyacı olduğunda yatıp uyumak, biraz dinleneyim demek olmuyor. Bu zamanlarda gerçekten olağanüstü bir güce sahip oluyorsunuz. Tabi sonrasında evinize dönünce sizi kimse yatağınızdan kaldıramıyor.

Peki sel durumunda ne yapmak gerekiyor? Sadece sel değil tüm doğal afetler ve afetlerden korunma yolları ile ilgili hazırlanmış çok güzel bir kitap var. Gururla söylemeliyim ki bu projede bende görev aldım hala da çalışmaya devam ediyorum. Söz konusu kitap MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığından onay almış İlköğretim 4. sınıf ve üzeri öğrenciler için hazırlanmıştır. Kesinlikle yetişkinlerinde okuması gereken Kızılay ile Güvenli Yaşamı Öğreniyorum Öğrenci kitabının pdfini buradan aynı kitabın Öğretmen versiyonunun pdfini ise buradan indirebilirsiniz. Kitap sponsor desteği ile bastırılıp dağıtımı yapılmaktadır. Buradan da söylemek istiyorum Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında söz konusu kitapların baskısının yapılması için sponsorlar aranmaktadır.

Nerede kalmıştık? Sel felaketi görevim bittikten sonra ise Kültür Üniversitesinin ev sahipliğinde İMTB (İnşaat Mühendisliği Öğrenci Topluluğu Birliği) kapsamında yurdun dört bir tarafından gelen üniversite öğrencilerine Depremden Korunma Bilinci Eğitici Eğitimi Programını uyguladık. Yaklaşık 160-170 öğrenci vardı. Hepsi gönüllü olarak toplanmış ve bir proje hazırlamışlardı. Geldikleri illerdeki İlköğretim öğrencilerine Depremden Korunma Bilinci Seminerlerini vermek istiyorlardı. Bu konuda bizden gönüllü destek istediler. Bizde seve seve dedik ve pırıl pırıl gençlerimize eğitim verdik. Okullar açılınca belki de sizlerinde çocuklarına bu eğitimleri verecekler.

İşte arkadaşlar burada değilken başımdan geçenler bunlardı. Rahmetli babacığımın vefat günü yola çıkmıştım. Birazdan babacığımı ziyaret etmek için kabristana gidicem. Evden çıkmadan sizlere haber vermek, geldim demek istedim.

Herkesin Ramazan bayramınıda şimdiden kutluyorum. Afetsiz, savaşsız, şehit vermeden şeker tadında bir bayram geçirmemizi diliyorum. Kocaman öpücükler....

09 Eylül 2009

SÜRESİNİ BİLMEDİĞİM BİR ARA

Merhaba arkadaşlar,

Az önce aldığım haber ile acilen şehirdışına görevlendirildim. Ne kadar süre evime dönemeyeceğimi bilemiyorum. Valizimi hazırlamak için eve geldim sizlere de veda edeyim istedim. Birazdan evden çıkıcam, umarım herşey düzelir ve en kısa sürede evime dönebilirim.

Herkese afetsiz günler diliyorum.

Haydi kalın sağlıcakla....

08 Eylül 2009

Lavanta Torbalarına Devam

Image Hosted by ImageShack.us


Büyük keyif ile yaptığım lavanta torbalarıma devam ediyorum. Şu diş diş dikme işini (adını hala bilemedim) denemek için pembe temizlik bezi kullanmıştım. Tabiki içini de lavanta ile doldurdum oldu bana lavanta torbası :))

Toplu fotoğraf istemiştiniz ama bunları daha önce çektiğim için bu üçlü pembiş grubu beraber paylaşayım dedim. Yaptıkça bir yerlere hediye veriyorum falan derken hepsini bir arada bende göremiyorum :))

Haftaya 5 günlüğüne İstanbul'da olucam. Yani bu hafta sonundan sonra yokum. Yaptığım 1-2 lavanta torbam daha var onları da paylaşayım sonrasında biraz daha farklı şeyler denemek istiyorum. Ama aklımda bir şey yok. Bugün için istediğim tek şey uyumak çok uykum varrrrr :( ZZZzzzzzzz

06 Eylül 2009

Mis Kokulu Cicik Kızım

Image Hosted by ImageShack.us


Merhaba arkadaşlar, geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Dişimin ağrısı malesef hala geçmedi :( Ama ilk güne göre çok daha iyiyim. Suzycim papatya suyu ile gargarayı deneyeceğimsağol canım.

Bu bebeğiminde yani kızımda lavanta kokulu, o da misler gibi kokuyor. Keçe ile yaptım, içine lavanta doldurdum. Hatta bu kızdan daha öncede yapmıştım. Meral anneme hediye etmiştim. Bu seferki kızımın saçlarının rengini farklı renkte yaptım.

Nedret ablacım şu içlerini lavanta ve elyafla doldurma işini geçen kış yaptığım lavanta torbalarında yapıyordum. Daha büyük çalışmalarda ikisi bir arada iyi oluyor. Bunlar zaten minik diye sadece lavanta dolduruyorum.

Veeee bu cici kızı da pasajımda satışa sundum. Şimdiden mutlu, keyifli bir hafta geçirmemizi diliyor ve hepinizi öpüyorum arkadaşlar.

05 Eylül 2009

Civcivlerim Canım Benim

Image Hosted by ImageShack.us


Veeee yine karşınızda bir lavanta torbası. Bu sefer ki civcivli oldu. Sarı keçem yoktu bende temizlik bezi ile yaptım. Bence hoş oldu. Şapkasını polar kumaş ile yaptım. Simli iple şapkasını büzdüm gözlerini iple işledim. Kujumun kardeşi civcivi beğenince mor şapkalı olanı ona hediye ettim. Sonra mavi şapkalıyı yaptım ama ayaklarını dikmeyi unutmuşum. Bir tanede beyaz polar ile yaptım. Şimdi dolaplarımı mis gibi kokutuyorlar...

Bendeki son durum dişim hala ağrıyor. Ağzımın iç kısmındaki şişlik azaldı ama geçmedi :(

Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum. Öptüm, kucakladım.

03 Eylül 2009

Kokoşların Hası

Image Hosted by ImageShack.us


Arkadaşlar nasılsınız? Ben çok yorgunum, sanki üzerimden bir kamyon geçmiş gibi hissediyorum. Dün öğleden sonra diş hekimine gittim ve sadece kökü kalan dişimi zorlu bir çalışma sonucunda çektirdim. O kadar zorlama beni sersem etti. Sanırım çok kasılmışım her yerim ağrıyor. Aslında ben dişçiden hiç korkmam. Çocukluğumdan beri rahatlıkla giderim. Bunda da korkmadım sadece yoruldum... Yatmak uyumak istiyorum, kafam vücuduma ağır geliyor...

Ay ne diyorum yahu, ben size yeni kızımı tanıştıracaktım. İçi lavanta dolu, mis kokulu, kokoş kızım benim. Saçlarının güzelliğine baksanıza, tam kokoş canım.

Bunu da keçe ile çalıştım ve içine lavanta doldurdum, dahası pasajımda satışa sundum.

Ben yarın için bir günlük izin alayım diyorum. Yarın akşama da misafirlerim gelecek, sersem kafayla birşeyler hazırlarım. Ayyyy başımmm, offff, amannnnn :)))

02 Eylül 2009

Özel Peçete Bilezikleri

Image Hosted by ImageShack.us

By embir

Daha önce 10marifette yayınlanmıştı ama şimdi bulamadım linkini, orada beğenip kendimce çizimini kaydetmişim. Geçenlerde aldım elime çıktıyı kestim. Kalıplarım hazır olunca kalın keçelerimden mor renk olanını elime aldım ve peçete bileziklerimi hazırladım. Şu an elimde 2 kadın 2 erkek toplam 4 adet var.

Yapması çok keyifli oldu. Farklı renklerde de çalışmak istiyorum. Hatta rengarenk yapılabilir. Yemek takımı ile uyumlu renklerde de hoş olur diye düşünüyorum.

Bu çalışmada pasajımda satışa sunuldu. Bilginiz olsun :))

01 Eylül 2009

Lavanta Kokulu Mantarlarım

Image Hosted by ImageShack.us


Bu sevimli mantarcıklarda geçen hafta yaptığım çalışmalardan. Keçe ile çalıştım, elimde diktim ve içine de lavanta doldurdum. Böylece mis kokulu mantarlarım oldu :))

Kırmızı mantarı bir arkadaşıma hediye ettim. Pembiş mantarımı da pasajımda satışa sundum. Bundan sonra yapacağım mantarlara kurdela da takıcam, dikerken unutmuşum :(

Geçen haftadan beri evin içi lavanta kokuyor. Süper bişi ya dışardan girince mis gibi koku ile karşılanıyorsunuz. Bir ara lavantanın faydalarını da ekleyim istiyorum. Şimdilik benden bu kadar. Görüşmek dileğiyle esen kalın...

Tiroid Papiller Ca: Tanı ve Ameliyat Sürecim

Merhaba, Burada olduğuna göre sanırım biraz kaygılısın. Ya kendin ya da çevrende sevdiğin, değer verdiğin bir insan için şu an da korku ve e...